Jaunatnes pasākumu novadā 2014. gadā būs mazāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

30. janvāra kārtējās Daugavpils novada deputātu sēdes laikā tika izskatīts jautājums par izmaiņām 2014. gada kultūras pasākumu plānā.

Ziņotāja, Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka darba grupa un deputāti, kuri piedalījās kultūras pasākumu plāna izstrādē, nonāca pie secinājuma, ka kultūras pasākumu finansējumu varētu samazināt par summu 5 025 Ls (7 149,93 eiro) un novirzīt to uz kapitālieguldījumiem.

„Kā mēs vienojāmies Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē, ir jāsamazina divus pasākumus. Tie ir jaunatnes skrējiens, kas veltīts 18. novembrim, kā arī svinīgais jaunatnes pasākums „5 gadus kopā”. Tomēr tas nenozīmē, ka šie pasākumi nenotiks vispār, to rīkošana ir iespējama ar sponsoru palīdzību.

Turklāt jāsamazina šādu pasākumu finansējums: pašvaldības darbinieku ziemas sporta spēļu finansējums par 430 latiem (611,83 eiro), Nīcgales pavasara gadatirgus – par 300 latiem (426,86 eiro), Sventes pagasta svētku – par 300 latiem (426,86 eiro), Daugavpils novada dienu – par 2 000 latiem (2 845,74 eiro),  jaunatnes konkursa „Kļūsti par uzņēmēju” – par 500 latiem (711,44 eiro), kā arī divu Daugavpils novada Kultūras centra kolektīvu piedalīšanās dažādos festivālos finansējums – „Līksme” – par 250 latiem (355,71 eiro), „Latgale” – par 250 latiem (355,71 eiro)”, – paziņoja V. Kezika.

Atzīmēsim, ka deputātiem neradās papildjautājumi un iebildumi, tādēļ lēmums par kultūras pasākumu plāna samazināšanu tika pieņemts vienbalsīgi.

Atgādināsim, ka sākotnēji (Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē un Finanšu komitejas sēdē) tika piedāvāts atteikties no 3 pasākumu rīkošanas: pašvaldības darbinieku ziemas sporta spēļu, Lāčplēša dienai veltītā jauniešu skrējiena un jaunatnes ikgadējā pasākuma „Gada balva” rīkošanas. Tomēr diskusijas gaitā Daugavpils novada domes deputāti panāca, ka pašvaldības darbinieku ziemas sporta spēlēm ir jānotiek, tikai jāsamazina to finansējums.     


Написать комментарий