No 10.marta PAS „Daugavpils siltumtīkli” siltumenerģijas tarifs tiks samazināts par 2,8%

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (Regulators) ir pabeigusi PAS „Daugavpils siltumtīkli” iesniegtā siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekta izvērtēšanu un apstiprinājusi siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu samazinājumu.

Šo priecīgu vēsti aptumšo tas, ka tarifs tika samazināts tikai par 2,8%, nevis par 50%, kā solīja daži deputāti.

Jāatzīmē, ka pirmie PAS „Daugavpils siltumtīkli” tarifa samazināšanas dokumenti bija iesniegti pagājušā gada sākumā, bet jaunais samazinātais tarifs tika apstiprināts tikai tagad.

Apkures tarifs joprojām būs atkarīgs no dabasgāzes tirdzniecības cenas. Pie esošās dabasgāzes tirdzniecības cenas 284,57 EUR/tūkst.nm3 apstiprinātais siltumenerģijas gala tarifs ir 59,87 EUR/MWh, kas salīdzinājumā ar līdz šim piemēroto tarifu ir par 2,8% mazāks.

Apstiprinātie siltumenerģijas apgādes gala tarifi ietver siltumenerģijas ražošanas, pārvades un sadales, kā arī  tirdzniecības tarifus. Pie pašreizējās dabasgāzes tirdzniecības cenas siltumenerģijas gala tarifā ietilpstošais siltumenerģijas ražošanas tarifs ir 46,41 EUR/MWh, pārvades un sadales tarifs – 11,04 EUR/MWh, bet tirdzniecības tarifs - 0,71 EUR/MWh.

Regulators atzīmēja, ka izvērtēšanas gaitā tika saņemta papildu informācija, dokumenti un precizēts tarifu projekts. Izvērtējot tarifu projektu un tarifus veidojošo izmaksu pamatojumu, Regulators secināja, ka  aprēķins veikts saskaņā ar metodiku, tarifu projekts ir pamatots un aprēķināts tādā apmērā, lai pie plānotā pakalpojumu apjoma segtu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksas. Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori, Regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu un atcelt lēmumu. 


Написать комментарий