Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītāja: Gribētos, lai Višķu SAC būtu modernāks

foto: talkas.lv
foto: talkas.lv

Daugavpils novada domes Sociālās komitejas sēdē tika aktualizēts Višķu Sociālās aprūpes centra (Višķu SAC) renovācijas tehniskais projekts.

Pēc ziņotājas – Višķu SAC vadītājas Venerandas Zeiles – vārdiem, Centra telpas esot 28 gadus vecas, visas komunikācijas esot novecojušas, kapitālremonts šeit netika veikts.

„Centrā tika veikts daļējais remonts, 2004.gadā tika remontēts jumta segums, 2006.gadā remonts notika ēkas daļā, kurā atradās aptieka un tika izveidots Dienas centrs. 2007.gadā ar pašvaldības atbalstu tika renovēts virtuves bloks un nomainīts virtuves aprīkojums, bet 2008.gadā tika uzstādīta ventilācijas sistēma, savukārt 2012.gadā Centrā uzstādīja pacēlāju”, paziņoja V.Zeile.

Pēc viņas vārdiem, augstākminētie darbi tika veikti kvalitatīvi, tomēr dzīvojamo telpu un sanitāro mezglu stāvoklis jāuzlabo.

Pilnas ēkas renovācijas projekts tika izstrādāts 2008.gadā, tādēļ tas jāaktualizē, ņemot vērā pašreizējo situāciju.

Sociālās komitejas priekšsēdētājs Juris Livčāns atzīmēja, ka lēmuma projekts jāatbalsta, turklāt Daugavpils novada 2014.gada budžetā ir paredzēti līdzekļi šī projekta aktualizācijai.

Savukārt Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika atzīmēja, ka budžetā ieplānoto līdzekļu varētu nepietikt, jo tehniskais projekts jāmodernizē, jāsagatavo jauns darbuzņēmums.

Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova piebilda, ka Latvijā esot ļoti skaisti un komfortabli Sociālās aprūpes centri, tādēļ gribētos, lai Višķu SAC kļūtu par vietu, kurā cilvēkiem būtu labi.

„Esam vienojušies, ka otrdien, 11.februārī, dosimies uz Skrīveriem, kur atrodas moderna Sociālās aprūpes centra ēka, lai pārņemtu pieredzi un saprastu, kā labāk pārplānot Višķu SAC”, atzīmēja A.Jegorova.

Viņa izteica domu, ka Višķu SAC varētu iekārtot rehabilitācijas centru, kura pakalpojums izmantotu ne tikai Centra klienti, bet arī pagasta iedzīvotāji.

Sociālās komitejas locekļi vienbalsīgi atbalstīja tehniskā projekta aktualizāciju un nodeva to izskatīšanai Domes deputātu sēdē, kas notiks 13.februārī.


Написать комментарий