Ukrainas pilsonis mēģina piekukuļot robežsargus ar 90 eiro

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Terehovas robežkontroles punktā aizturēts Ukrainas pilsonis, kurš mēģināja uzpirkt robežsargus, piedāvājot kukuli 90 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Naktī uz 7.februāri Ukrainas pilsonis mēģināja izceļot no Latvijas ar transportlīdzekli, kam noteiktajā kārtībā nav veikta tehniskā apskate. Lai izvairītos no saukšanas pie administratīvās atbildības par piedalīšanos ceļu satiksmē ar auto, kam nav tehniskās apskates, 1972.gadā dzimušais vīrietis robežsargiem piedāvāja kukuli - 90 eiro.

Vīrietis administratīvi sodīts pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.24 panta pirmās daļas - par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate. Ukrainas pilsonim uzlikts naudas sods - 55 eiro. Par kukuļdošanu sākts kriminālprocess.

Valsts robežsardze norāda, ka pēdējo divu nedēļu laikā šis ir jau otrais mēģinājums piekukuļot robežsargus: 29.janvārī kāds Krievijas pilsonis piedāvāja kukuli - 3500 Krievijas rubļus (aptuveni 76 eiro), lai izvairītos no atbildības par viltota dokumenta izmantošanu.


Написать комментарий