Zelta cena pārkāpj 1300 dolāru atzīmi

foto: bigpicture.ru
foto: bigpicture.ru

Zelta cena šonedēļ piedzīvo lielāko nedēļas kāpumu kopš oktobra, jo sliktāki ASV ekonomikas dati nekā prognozēts veicināja investoru pieprasījumu pēc droša patvēruma, raksta Bloomberg.

Zelta stieņa cena tūlītējām piegādēm piektdien pieauga par 0,8% līdz 1310,7 dolāriem par unci, kas ir augstākā atzīme kopš 8. novembra. Šajā nedēļā cena ir pieaugusi par 3,4%. Savukārt zelta cena aprīļa piegādēm palielinājās par 0,8% līdz 1311 dolāriem par unci Comex biržā.

Pērn prognozes par ASV Federālo Rezervju sistēmas aktīvu iepirkumu programmas bremzēšanu palīdzēja veicināt zelta cenas kritumu par 28%, taču šā gada sākumā, kad reāli sākās aktīvu programmas samazināšana, no tā cieta jaunattīstības tirgus akcijas un valūtas, tādējādi veicinot zelta kā vērtības pasargāšanas instrumenta pievilcību.

Šajā gadā zelta cena jau ir pieaugusi par 8,6%, valdot bažām, ka ASV izaugsme sāk bremzēties, un MSCI All-Country World indekss ir sarucis par 1,5%.

Pasaules lielākā zelta biržā tirgotā fonda aktīvi šonedēļ pieauga par 0,9%, kas ir augstākais līmenis kopš 20. decembra.

Tiesa gan, zelta cenas pieaugums nav pārliecinājis tādus analītiķus kā Goldman Sachs Group, kuri aizvien prognozē cenu kritumu. Dārgmetāla cena līdz gada beigām saruks līdz 1050 dolāriem par unci, uzlabojoties ASV ekonomikai.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий