Divos Daugavpils novada pagastos noteiks vienotu siltumenerģijas tarifu

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

13.februārī Daugavpils novada domē notika ne tikai kārtējā Domes deputātu, bet arī Finanšu komitejas sēde, kuras gaitā tika izskatīti divi savstarpēji saistīti jautājumi par vienota siltumenerģijas tarifa ieviešanu Kalkūnes un Naujenes pagastos.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes Finanšu pārvaldes vadītāja Irēna Timšāne – pastāstīja, ka Tarifu noteikšanas komisija atbalstījusi lēmumu SIA „Naujenes Pakalpojumu centrs” (SIA „NPC”) pamatkapitāla palielināšanai paņemt aizņēmumu Valsts kasē.

„Lai realizētu SIA „NPC” projektu un uzbūvētu Vecstropos katlumāju, kas izmantos šķeldu, Valsts kasē jāņem aizņēmums 1 546 809,27 eiro apmērā uz 25 gadiem. Kopējās projekta izmaksas ir 2 031 115 eiro, tostarp tehniskā projekta izstrāde (30 332 eiro), būvdarbi (1 932 627 eiro), elektrotīklu pieslēgšana (62 606 eiro) un būvuzraudzība (5 148 eiro).

Vēl viens aizņēmums – 419 895,65 eiro uz 15 gadiem – jāņem siltumtrases posma būvniecībai Vecstropos. Kopējās minētā projekta izmaksas ir 633 497 eiro, 17 946 eiro no tiem nepieciešami tehniskā projekta izstrādei, 610 404 eiro – būvdarbu veikšanai un 5 148 eiro – būvuzraudzībai.
Daugavpils novada domei SIA „NPC” pamatkapitāla palielināšanai jāiedala 1 546 809 eiro, sakarā ar ko Daugavpils novada domes budžetā jāveic grozījumi”, paziņoja I.Timšāne.

Otrais jautājums arī bija saistīts ar SIA „NPS” pamatkapitāla palielināšanu, tomēr, pēc I.Timšānes vārdiem, tas jāatbalsta tikai konceptuāli, jo jautājumu skatīs LR Finanšu ministrija.

Diskusijas gaitā Daugavpils novada domes deputāts Edgars Kucins aktualizēja jautājumu par to, cik pareizi ir SIA „NPC” aprēķini un kas var garantēt, ka pēc projektu realizēšanas tiešām būs iespējams noteikt vienotu tarifu līdz 39,44 latiem (56,12 eiro) par 1 Mwh. Viņu atbalstīja arī deputāts Aleksandrs Sibircevs, kurš nevarēja izprast vienota tarifa aprēķināšanas loģiku.

Neskatoties uz piezīmi, A.Elksniņš uzstāja, ka vienotais tarifs tika aprēķināts pareizi un, ja tiks pieņemts lēmums palīdzēt SIA „NPC” palielināt pamatkapitālu, daudzi novada iedzīvotāji, un it īpaši Kalkūnes pagasta iedzīvotāji, par apkuri maksās mazāk.

Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika un Finanšu pārvaldes vadītāja Irēna Timšāne atbalstīja lēmuma projekta apstiprināšanu.
Pēc ilgas diskusijas deputāti vienbalsīgi atbalstīja lēmuma projektu, atzīstot līdzekļu ieguldīšanu projektu īstenošanā par lietderīgu.


Написать комментарий