Eksperti: Bezdarbnieku skaits šogad turpinās samazināties 2

foto: lat2.mixnews.lv
foto: lat2.mixnews.lv

Paredzams, ka šajā gadā bezdarbnieku skaits stabili samazināties, uzskata eksperti.

Viņi norāda, ka šogad būtiska uzmanība būs jāpievērš reģionālajām bezdarba līmeņa atšķirībām un jauniešu bezdarbam.
Db.lv jau rakstīja, ka 2013. gada 4. ceturksnī ekonomiski aktīvi bija 1,014 miljoni jeb 66,1% Latvijas iedzīvotāju vecuma grupā no 15 līdz 74 gadiem, tostarp 71,3% vīriešu un 61,5% sieviešu.

Ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 2,2%, salīdzinot ar 4. ceturksni gadu iepriekš un par 1,2%, salīdzinot ar 2013. gada 3. ceturksni, liecina Centrālās statistikas pārvaldes veiktā Darbaspēka apsekojuma rezultāti.

4. ceturksnī valstī bija nodarbināti 900,2 tūkst. jeb 58,6% iedzīvotāju no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par 5,8 tūkstošiem mazāk nekā 3. ceturksnī. Savukārt neliels nodarbināto skaita pieaugums vērojams salīdzinājumā ar 2012. gada 4. ceturksni, kad šajā vecuma grupā bija nodarbināti 892,8 tūkst. jeb 57,2% iedzīvotāju. Tikai 4% no tiem dažādu iemeslu, kā atvaļinājuma, slimības, bērna kopšanas atvaļinājuma vai mācību dēļ nestrādāja.

Nodarbināto skaitā ieskaitīts 6,1 tūkst. iedzīvotāju, kuri, saglabājot bezdarbnieka statusu, bija nodarbināti.
Ar sīkāku ekspertu darba tirgus vērtējumu un prognozēm iespējams iepazīties galerijā augstāk.


Написать комментарий

nav jābūt ekspertam,lai saprastu ,ka pie šāda ekonomiskā "izrāviena" aktīvi cilvēki turpinās aizbraukt no Latvijas!

Nav jābūt ekspertam lai saprastu ka pēc šādas attieksmes prec cilvēkiem un elektroenerģijas sadārdzināšanās sekos jauns aizbraucēju vilnis un nāksies atkal paaugstināt cenas elektroenerģijai lai dabūtu iztrūkstošo kas būtu jāmaksā aizbraucējiem un tā apburtais loks kamēr viss izputēs.

Написать комментарий