Martins Dukurs pēc pirmā brauciena 2. vietā

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Pēdējo piecu sezonu Pasaules kausa ieguvējs, latviešu skeletonists Martins Dukurs šodien Soču olimpisko spēļu pirmajā braucienā sasniedza 2. labāko laiku, atpaliekot no krieva Aleksandra Tretjakova.

Tikmēr šīs sezonas pasaules ranga otrās vietas īpašnieks Tomass Dukurs šodien pirmajā piegājienā ieguva sesto pozīciju. Olimpiskais čempions skeletonā tiks noskaidrots četru braucienu summā.

Pirmajā braucienā visai stabili ātrākais bija mājinieku spēcīgākais skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš jau startā sasniedza labāku laiku nekā M.Dukurs (4.47 pret 4.57). Arī trases turpinājumā krievs bija mazliet ātrāks, līdz ar to pēc pirmā brauciena latvietim ir 0.23 sekunžu deficīts. Trešajā pozīcijā šobrīd iekārtojies amerikānis Mets Antuāns (+0.94), no kura divas simtdaļas atpaliek viņa komandas biedrs Džons Deilijs, piekto vietu ieņem krievs Sergejs Čudinovs, par piecām simtdaļām apsteidzot mūsu Tomasu Dukuru (+1.08).

M.Dukurs sacensības sāka ar trešo kārtas numuru un sasniedza jaunu trases rekordu, nākamais startēja T.Dukurs. Tūlīt pēc tam uz starta devās mājinieku labākais skeletonists Tretjakovs un, braucot ar kļūdām, spēja uzlabot pirms dažām minūtēm sasniegto trases rekordu.

Nākamais brauciens paredzēts šodien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.


Написать комментарий