Lietuvas Seimu interesē Daugavpils novada domes darbs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novada domi ar mērķi apspriest nodarbinātības un sociālās aizsardzības jautājumus apmeklēja Lietuvas Seima Sociālo lietu komitejas pārstāvji.

Tikšanās kā eksperti piedalījās Daugavpils novada domes pārstāvji – novada domes izpilddirektore Vanda Kezika, Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītājs Jānis Vanags.

Pēc tikšanās A.Jegorova paziņoja portālam Gorod.lv, ka Lietuvas Seima Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja un locekļi izrādīja patiesu interesi par Daugavpils novada domes Sociālā dienesta darbu.

„Lietuvas Seima pārstāvjus pārsteidza mūsu programma, kurā iekļauti visi mūsu klienti un ar kuras palīdzību mums par viņiem zināma gandrīz visa informācija, izņemot VID un banku datus.

Viņus ieinteresēja arī Naujenes bērnu nama Mātes un bērna atbalsta centrs, kā arī mūsu darba metodes dažādu situāciju risināšanā”, paziņoja Daugavpils novada domes Sociālā dienesta vadītāja.

Pēc A.Jegorovas vārdiem, prezentācijas gaitā tika stāstīts par Sociālā dienesta īstenotajiem projektiem, partneriem, apmācības iespējām, sniegtajiem pakalpojumiem.

„Delegācijas pārstāvji uzdeva jautājumus par veselības apdrošināšanu, Sociālā dienesta darbinieku darba vērtēšanas sistēmu, pabalstiem. Izrādījās, ka daži pabalsti Lietuvā ir lielāki, nekā pie mums”, atzīmēja A.Jegorova.

Pēc viņas vārdiem, tikšanās noslēgumā Daugavpils novada domi uzaicināja apmeklēt Kauņas sociālo centru, kurā strādā ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.


Написать комментарий