Lielākajai daļai Latvijas pilsoņu nav iebildumu pret „Saskaņas centra” iekļaušanu valdošajā koalīcijā 3

foto: Baltic Media Alliance
foto: Baltic Media Alliance

Saskaņā ar Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS sadarbībā ar „Pirmo Baltijas kanālu” (PBK) veikto aptauju, 45% balsstiesīgo Latvijas iedzīvotāju drīzāk vai pilnībā atbalstītu politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” iekļaušanu valdošajā koalīcijā un valdībā, ja šāda izvēle būtu jāizdara tagad.

Pret to drīzāk vai pilnīgi ir 41%, bet 14% Latvijas aptaujāto balsstiesīgo iedzīvotāju nav noteiktas pozīcijas šajā jautājumā.

Salīdzinoši vairāk pilsoņu ar atbalstošu pozīciju ir starp tiem, kuri dzīvo Rīgā. Atbalstu pauž 43% jauniešu vecumā no 18-24 gadiem, 41% pilsoņu 35-44 gadu vecumā un 50% cilvēku virs 55 gadiem.

Skeptiskāki pret ideju par „Saskaņas Centru” valdībā ir publiskajā sektorā strādājošie un laukos dzīvojošie respondenti.


Aptaujā iegūtie dati par konkrēto politisko partiju elektorāta izvēlnēm šajā jautājumā tiks publiskoti rīt, 27. februārī.  

Par aptauju

Aptauju tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS sadarbībā ar „Pirmo Baltijas kanālu” īstenoja 2014. gada janvāra beigās, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi kopumā tika aptaujāti 1000 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

26.02.2014 , 15:15

Preses relīze , GOROD


Написать комментарий

Kā Jūs pārbaudījāt kurš ir un kurš nav pilsonis ???

Kārtējais pasūtījuma pētījums
Par saskaņu ir lielākā daļa krievi (bet ne 100%) un kāds neliels procents latviešu, tāpēc jau netiek dalīts pēc tautības, jo aptaujāti tika pieļauju kādi 90% krievi

kautkā neticams fakts,jo pat latviskajam partijām nau lielakas dalas atbalsta kur nu vel sc ...protams ka ir atbalstit bet nevajaga maldināt lasītājus ,ka tas pienemts krievija...seit nau krievijas

Написать комментарий