Profesors R.Rozentāls: Pacienti no Daugavpils ilgi gaida nieru transplantāciju sadarbības ar DRS trūkuma dēļ

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Transplantācijas centra vadītājs Rafails Rozentāls pastāstīja portālam Gorod.lv, ka, pēc viņa domām, Daugavpils reģionālā slimnīca ļoti slikti veicina nieru transplantāciju veikšanu.

R.Rozentāls uzskata, ka Daugavpils reģionālajai slimnīcai acīmredzot ir izdevīgāk saņemt valsts finansējumu un pašiem ārstēt hemodialīzi, nekā sūtīt pacientus uz Rīgu veikt operāciju.

Profesors Rafails Rozentāls pastāstīja, ka dažu gadu laikā pacienti no Daugavpils, kuriem ir nepieciešams pārstādīt donora nieri, nevar sagaidīt operāciju, jo Transplantācijas centrs un Daugavpils reģionālā slimnīca nesadarbojas: atbildes uz Centra nosūtītām vēstulēm jāgaida visai ilgi.

Tāpat Latvijas Transplantācijas centra vadītājs pastāstīja, ka jautājums par DRS nepietiekami kvalitatīvu darbu donoru orgāna izņemšanas veicināšanā pastāvīgi tiek apspriests dažādos semināros un tikšanās. Nesen Rīgas mediķi tikās ar Daugavpils mēru Jāni Lāčplēsi, kurš solīja pievērst uzmanību šim jautājumam. Pagaidām nekas netiek darīts, lai situācija mainītos.

Pēdējā laikā Daugavpils pacienti vispār netiek sūtīti uz nieru transplantāciju, paziņoja profesors, norādot uz DRS ārsta Anatolija Turonoka darba trūkumiem un izsakot cerību, ka sadarbība ar Daugavpils mediķiem uzlabosies, jo no tās esot atkarīgas cilvēku dzīvības.
 


Написать комментарий