Ebreju melodiju pavadījumā Daugavpilī tika apbalvoti Solomona Mihoelsa balvas ieguvēji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, aizvadītā nedēļa Daugavpilī tika veltīta mūsu slavenā novadnieka Solomona Mihoelsa – teātra aktiera, talantīga režisora, pedagoga, sabiedriskā un politiskā darbinieka – dzimšanas dienai.

Piektdien, 14.martā, Daugavpils Universitātes jaunā korpusa aktu zālē notika Mihoelsa dienu ietvaros rīkoto konkursu – skolēnu skatuves runas konkursa „Es: mans laiks un mana tauta”, literāro uzvedumu konkursa un eseju konkursa „Teātris multikulturālā sabiedrībā” – uzvarētāju apbalvošana.

Slavenais Daugavpils režisors Viktors Jansons šo nopietno pasākumu atdzīvināja ar jautru uzvedumu par Purima svētkiem, kuri šogad sakrita ar Mihoelsa dienu pasākumiem.

Neliela luga apbūra ar oriģināliem un neparastiem režisora atradumiem. Slavenā ebreju leģenda tika izstāstīta ļoti vienkārši un asprātīgi, arī galveno tēlu atveidošana bija saistoša.

Sakarā ar to, ka Purima svētku galvenā devīze ir „Priecājamies!”, apbalvošanas ceremonijā uzstājās vairāki ebreju biedrības kolektīvi.
Skolēnu skatuves runas konkursā galveno balvu ieguva 11.pamatskolas skolniece Sņežana Šemjakovska, kura kļuva par labāko 49 skolēnu konkurencē. Diemžēl slimības dēļ meitene nevarēja piedalīties apbalvošanas ceremonijā, bet pelnīto balvu nodeva viņas skolotājai.

Šī konkursa laureāti ir arī Vienības pamatskolas skolēni Emīls Gaiļums un Kristers Zelčs, Saskaņas pamatskolas skolēns Kevins Konopeckis un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolniece Kornēlija Lapkovska.

Par labāko literāro uzvedumu tika atzīta Daugavpils 13.vidusskolas izrāde, kura stāsta par Annas Brigadieres pasakas „Sprīdītis” galvenā varoņa bagātības meklējumiem. Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu ieguva 12.vidusskolas skolēnu J.Rainim veltītais uzvedums – balvā skolēni saņēma iespēju apmeklēt Rīgas Krievu drāmas teātri. Daugavpils Universitātes studentu simpātiju balvu ieguva 10.vidusskolas skolēnu uzvedums pēc R.Blaumaņa lugas „Pazudušais dēls” motīviem.

Savukārt par eseju konkursa laureātiem kļuva Barbara Dauvarte un Vladimirs Semenjaks (1.vieta), Solvita Sadlovska, Anastasija Andrejeva, Karīna Gizatulina un Janīna Ivanova (2.vieta), kā arī Irina Jakušonoka, Jeļena Kotčenko un Laura Štole (3.vieta).



Написать комментарий