N24: Krima līksmo ne pēc Kremļa norādījuma

foto: qrim.ru
foto: qrim.ru

Krimai referenduma rezultāti ir īsti svētki. Šāds iespaids radās Vācijas televīzijas kanāla N24 korespondentam Kristofam Vanneram.

Pēc viņa vārdiem pussalas iedzīvotāji ir laimīgi, viņi vēlas atrasties Krievijas sastāvā un Kremlis nav nekāda sakara, – ziņo russian.rt.com.
Mēs jautājām Kristofam Vanneram, kādā mērā šis referendums atspoguļo noskaņojumu, kurš tik tiešām valda Krimā. Jo dažos reģionos balsošanai un tās rezultātiem tika izsludināts boikots.

Kristofs Vanners, N24 korespondents: Tieši tā. Protams, te Krimā ir daudz šī referenduma un Krievijas pretinieku. Piemēram, etniskie ukraiņi vai arī tā saucamie Krimas tatāri, musulmaņi, kuriem pagātnē bija nopietnas problēmas ar Krieviju. Bet jāatzīmē, ka šie cilvēki ir mazākumā. Bet Krimas iedzīvotāju vairākums tik tiešām vēlas pievienoties Krievijai.

Un svētdienas vakarā Simferopoles Ļeņina laukumā mēs redzējām, kā līksmo cilvēki. Viņi kliedza: „Krievija! Krievija!”. Un prieks bija neviltots. Es, strādājot par korespondentu Krievijā, reti esmu redzējis kaut ko tamlīdzīgu. Parasti demonstrantus uz akcijas norises vietu atved ar autobusiem, ar viņiem manipulē, lai pārstāvētu Kremļa gribu. Bet šajā gadījumā viss bija savādāk. Cilvēki tik tiešām vēlas būt Krievijas sastāvā.    


Написать комментарий