KNAB ir aizdomas, ka VVD Daugavpils Reģionālās vides pārvaldes vadītāja ļaunprātīgi izmantojusi amata pienākumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts vides dienests (VVD) no 26.marta ir atstādinājis no darba pienākumu izpildes VVD Daugavpils Reģionālās vides pārvaldes (Daugavpils RVP) vadītāju, ziņots VVD mājas lapā.

Minētais lēmums tika pieņemts, jo VVD saņēmis informāciju no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par iespējamu VVD Daugavpils RVP vadītājas amata pienākumu ļaunprātīgu izmatošanu un pieņēmis lēmumu par amatpersonas atstādināšanu no darba pienākumu izpildes, līdz turpmāku KNAB lēmumu pieņemšanai. Līdz tam laikam, darbiniecei tiks uzticēti citi darba pienākumi, kas nav saistīti ar lēmumu pieņemšanu un Daugavpils RVP darbu.

KNAB patlaban oficiālo informāciju par minēto lietu nesniedz, tādēļ nav zināms, vai Daugavpils RVP vadītājas atstādināšana no darba pienākumu pildīšanas ir saistīta ar iepriekš uzsāktām lietām par PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbību.

Jāatzīmē, ka VVD vides aizsardzību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā veic vides aizsardzības un dabas resursu izmantošanas valsts kontroli Latvijas teritorijā. VVD izsniedz atļaujas, licences dažādu vidi ietekmējošo pasākumu veikšanai. 


Написать комментарий