Vāciešus neapmierina Merkeles darbs

foto: theguardian.com
foto: theguardian.com

Lielākā daļa vāciešu nav apmierināti ar kancleres Angelas Merkles vadītās "lielās koalīcijas" valdības darbu, liecina piektdien publiskotā sabiedriskās domas aptauja, ziņo LETA-REUTERS.

Aptauju veicis sabiedriskās domas pētījumu uzņēmums "Deutschlandtrend", un tā liecina, ka 55% respondentu "visumā nav apmierināti vai nepavisam nav apmierināti" ar Merkeles jaunās valdības pirmajām simts dienām.

Jaunās valdības darbakārtībā iekšpolitikā galvenokārt dominējuši sociālās politikas jautājumi, tostarp pretrunīgi vērtētā pensiju reforma un minimālās algas ieviešana.

Aptaujā arī noskaidrots, ka Merkeles vadītos kristīgos demokrātus (CDU) un to Bavārijas meitas partiju Kristīgi sociālo savienību (CSU) atbalsta 41% respondentu. Salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kuras rezultāti publiskoti 6.martā, šo partiju atbalsta reitings sarucis par vienu procentpunktu.

9.septembrī aizvadītajās vēlēšanās šo partiju atbalstīja 41,5% vēlētāju. Savukārt sociāldemokrātus šobrīd atbalsta 25% respondentu, kas sastāda viena procentpunkta pieaugumu, noskaidrots aptaujā, kas veikta pēc raidsabiedrības ARD pasūtījuma.

Sociāldemokrāti vēlēšanās izcīnīja 25,7% balsu.


Написать комментарий