Sabiedriskai apspriešanai tiks nodota Daugavpils pilsētas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Domes deputāti apstiprināja lēmumu par Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam pirmās redakcijas nodošanu sabiedriskai apspriešanai.

Lēmums par stratēģijas izstrādes uzsākšanu tika pieņemts pērnā gada oktobrī, un tagad dokuments tiek nodots sabiedriskai apspriešanai, kas notiks no 22.aprīļa līdz 26.maijam, bet 22.maijā Domē notiks publiskā sapulce, paziņoja Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa.

Vicemērs Pēteris Dzalbe lēmuma apspriešanas gaitā uzdeva jautājumu, vai pirms stratēģijas nodošanas sabiedriskai apspriešanai šo jautājumu nevajadzētu izskatīt komitejās. Daina Kriviņa paskaidroja, ka pagaidām esot izstrādāta tikai pirmā dokumenta redakcija, un jautājumu labāk izskatīt, kad tiks izstrādāta gala redakcija.

Koncepcijas izstrādei tika izveidota īpaša darba grupa, pieaicināti dažādi speciālisti, apspriešanas laikā pilsētnieki varēs iesniegt priekšlikumus, kuri nepieciešamības gadījumā tiks iekļauti stratēģijā. Gala redakcija tiks izskatīta komitejās, atzīmēja departamenta vadītāja.

Deputāti izteica dažādus viedokļus par to, vai dokuments būtu jāizskata pirms sabiedriskās apspriešanas, tās gaitā vai pēc tās.

Rezultātā tika nolemts, ka sākumā stratēģija tiks nodota sabiedriskai apspriešanai un pēc tam – deputātu apstiprināšanai.
 


Написать комментарий