Daži pašvaldības iestāžu pārskati atzīti par formāliem – dokumentus izskatīs atkārtoti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neņemot vērā ieviesto praksi, saskaņā ar kuru Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāžu pārskati sākumā tiek izskatīti attiecīgās komitejās, 2013.gada pārskati 3.aprīlī tika nodoti izskatīšanai Finanšu komitejas sēdē.

Pret pārskatu finansiālo pusi iebildumu nebija, tomēr tika nolemts, ka dokumentu daļa jāizskata Sociālo jautājumu komitejas un Izglītības un kultūras jautājumu komitejas ārkārtas sēdēs.

Jautājumi un komentāri nebija radušies sakarā ar Pašvaldības policijas, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, Glābšanas dienesta, Latgales zoodārza pārskatiem. Tāpat deputātiem nebija pretenziju pret Poļu kultūras centra, Krievu kultūras centra un Baltkrievu kultūras centra pārskatiem.

Jautājumi bija radušies sakarā ar Sociālo lietu pārvaldes pārskatu, dažus momentus precizēja saistībā ar Latgales Centrālās bibliotēkas, Bērnu un jauniešu sporta skolas pārskatiem. Apspriežot Kultūras pils, Kultūras pārvaldes pārskatus, deputāti norādīja, ka minēto iestāžu vadītāji šos dokumentus sagatavoja visai formāli, gribētos, lai informācija par iespējamiem iestādes darbības riskiem, nākotnes plāniem un pētniecisko darbību būtu plašāka un neaprobežotos ar frāzi „nekas nenotika”, jo iestāžu pārskatos minētais tiks ņemts vērā, veidojot organizāciju budžetus. Daudz labāk šajā ziņā tika novērtēts Marka Rotko mākslas centra pārskats.

Gandrīz visus pārskatus, izņemot Pašvaldības policijas un Glābšanas dienesta iesniegtos dokumentus, nolemts izskatīt atkārtoti attiecīgo komiteju sēdēs.


Написать комментарий