Pirmie pieteikumi no tiem, kuri vēlas piedalīties „Lielajā talkā” Daugavpils novadā, ir jau saņemti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāla Gorod.lv lasītājiem ir zināms, 26. aprīlī visā Latvijas teritorijā notiks Lielā talka. Tas ir, lai sagatavotos talkai, visiem apzinīgajiem mūsu valsts iedzīvotājiem ir palikušas 18 dienas.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja dabas parka „Daugavas loki” vadītājs un Lielās talkas koordinators Daugavpils novadā Jānis Silovs, pirmie pieteikumi no tiem, kuri vēlas kļūt par šī pasākuma dalībniekiem, kura galvenais mērķis ir padarīt apkārtējo vidi sakoptāku, tīrāku un skaistāku, jau ir saņemti. Lielās talkas koordinators ir pārliecināts, ka lielākais pieteikumu skaits tiks saņemts Lielās talkas dienas tuvošanās mērā.

J. Silovs atzīmēja, ka jau vairākus gadus Daugavpils novada teritoriju palīdz savest kārtībā Daugavpils Latviešu biedrība, kā arī Daugavpils universitātes studenti, tādēļ šo organizāciju pārstāvju vārdus talkas koordinators cer ieraudzīt arī šogad. Savukārt īpaši aktīvi pagastu vidū pērn bija Kalkūnes un Naujenes pagastu iedzīvotāji, tādēļ jācer, ka arī šoreiz viņi būs entuziasma pilni.

Daugavpils novada Lielās talkas koordinators atzīmēja, ka pasākuma ietvaros visus nevienaldzīgos novada iedzīvotājus aicina ne tikai sakārtot tuvumā esošās teritorijas, bet arī stādīt kokus, ierīkot puķu dobes, uzstādīt putnu būrīšus, atjaunot žogus, solus un veikt citus noderīgus darbus.

Atzīmēsim, ka Lielā talka notiks sestdien, 26. aprīlī no plkst. 9:00 līdz 15:00. Novada iedzīvotājiem, kuri vēlas padarīt savu dzīvi tīrāku un skaistāku, talkai iepriekš jāpiesakās pa e-pastu janis.silovs@dnd.lv vai jāpiezvana pa tel. 29159340 (Jānis Silovs). Tieši tad talkas dalībnieki varēs saņemt bezmaksas atkritumu maisus.    
 


Написать комментарий