Atklāta Daugavpils skolotājas O.Barkovskas darbu izstāde „Logi”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 7.maijā, Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) tika atklāta vizuālās mākslas skolotājas Oksanas Barkovskas personālizstāde „Logi”.

O.Barkovska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka izstādes ideja radās kādā rītā pa ceļam uz darbu. Māksliniece pēkšņi pamanīja, ka mājas, kurām viņa paiet garām, ir pelēkas un vienveidīgas.

„Tomēr man bija skaidrs, ka katrā dzīvoklī ir sava neliela pasaule, tajā dzīvo cilvēki, kuri jūt visdažādākās emocijas. Dzīvokļiem ir acis – tie ir logi, dzīvokļos notiekošo vēro tuvumā esošie koki. Logi ir savdabīga robeža starp divām pasaulēm. Izstādē vēlējos paraudzīties uz cilvēka dabu no malas”, izstādes koncepciju paskaidroja māksliniece.

LCB piedāvātajā izstādē ir apskatāmi 13 O.Barkovskas darbi, kuri veidoti savdabīgas kolāžas tehnikā. Darbi ir ļoti pozitīvi, par ko liecina arī to nosaukumi – „Laime”, „Atmiņas”, „Miers”, „Noslēpums” u.c.

Māksliniece paskaidroja, ka skaitlis „13” ir viņas laimīgais skaitlis, ne velti viņa strādā Daugavpils 13.vidusskolā. Viņa ir enerģisks un aktīvs cilvēks, savieno darbu vairākās skolās, tostarp Centra vidusskolā un Salienas vidusskolā, audzina meitu, radoši darbojas.

Izstādes atklāšanas ceremonijā notika neliels O.Barkovskas audzēkņu koncerts – 13.vidusskolas skolēni dziedāja, dejoja, spēlēja akordeonu. Pasākumā uzstājās arī 5.klases skolniece Luīze Prokofjeva, kura dziedāja angļu un latviešu valodā un nodejoja ugunīgu deju.

Izstāde LCB būs apskatāma līdz maija beigām.



Написать комментарий