Pagodinot Lielā Tēvijas karā kritušo piemiņu, Krievu nama pagalmā iestādīja Veterānu dārzu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Uzvaras svētku priekšvakarā, ceturtdien, 8.maijā, Daugavpils Krievu namā notika neparasts pasākums.

Krievu kultūras centra pagalmā tika iestādīts Veterānu dārzs, kurā augs 20 augļu koki – 12 ābeles, 4 ķirši un 4 plūmes.

Krievu nama ilggadējā vadītāja Geroida Bogdanova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka dārza iestādīšanas ideja radās pavisam negaidīti. „Man pavasaris asociējas ar Uzvaras dienu. Nodomāju, ka nebūtu slikti par godu kara laikā bojā gājušo piemiņai iestādīt augļu dārzu. Tā būtu savdabīga dāvana veterāniem. Stādus mums palīdzēja iegādāties Latvijas Krievu kopiena. Ceru, ka tie ieaugs un pēc trim gadiem mēs visi varēsim novākt ražu”, paskaidroja viņa.

Augļu koku iestādīšanā piedalījās Lielā Tēvijas kara veterāni, karavīri-internacionālisti, militārie pensionāri, Krievijas un Baltkrievijas ģenerālkonsuli Daugavpilī, pašvaldības vadības pārstāvji un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Klātesošo uzrunas bija īsas, bet ļoti emocionālas. Viņi visi sveica Uzvaras dienā un pateicās veterāniem par vīrišķību un drosmi.

Iestādot kokus, akcijas dalībnieki izrotāja tos ar Georga lentītēm. Tagad Krievu nama pagalmā augs Veterānu dārzs, kurā kokus iestādīja Ivans Terehovs, Viktors Geisiks, Oļegs Ribakovs, Sofija Kovaļova-Krivonosova, Pēteris Dzalbe un citi.

Šajā pasākumā piedalījās arī Lielā Tēvijas kara 88 gadus vecs veterāns Marsalijs Ivanovs, kurš patstāvīgi iestādīja koku. Viņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka kara beigās viņam bija 18 gadi un viņš atradās Tukumā. Viņš esot apbalvots ar medaļu „Par drosmi” un ik gadu svin Uzvaras dienu, piedaloties pasākumos Dubrovina parkā. Pašlaik viens pats dzīvo privātmājā, nodarbojas ar mājas saimniecību, kopj dārzu, plāno nodzīvot līdz Uzvaras 70.gadadienai un pagaršot šodien iestādītas ābeles ābolus.

Savukārt Georida Bogdanova vēlētos pie Veterānu dārza izveidot nelielu estrādi, kurā siltajos gadalaikos vecāka gadagājuma daugavpilieši rīkotu dejas.



Написать комментарий

Kolorādo lentas. Viss skaidrs. Kauns, Daugavpils!