Pilsētas autobusu vadītāji pieprasa algu palielināšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

26.maijā Daugavpils pilsētas domē notika kārtējā preses konference, kurā tika paziņots, ka pilsētas autoparka vadītāji esot nosūtījuši pašvaldības AS „Daugavpils satiksme” vēstuli, kurā pieprasa darba algas palielināšanu.

Atbildot uz jautājumu, kad īpaši izveidota darba grupa sniegs vadītājiem atbildi, un kādus jautājumus tā pēta, vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka pašvaldība tiešām esot saņēmusi kolektīvo vadītāju vēstuli un tā tiek izskatīta. „Vēstulē minēti argumenti, kuri jāņem vērā, kuri jāizskata. Notiek reorganizācija, tiek saglabāta alga, kas bijusi pirms tam. Tuvākajā laikā autovadītāji un arodbiedrība saņems atbildi”, atzīmēja vicemērs.

Runājot par to, cik ļoti vietējo autobusu vadītāju darba algas atšķiras no vidējām algām mūsu valstī, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka darba algu līmenis Latgalē ļoti atšķiras no vidējām darba algām citos valsts reģionos.

„Jāņem vērā reģiona specifika, un darba algu palielināšana jāsaista ar ražošanas efektivitāti. Kad notiek ceļu remontdarbi, sabiedriskā transporta rādītāji, protams, nav īpaši labi. Tiks pabeigta reorganizācija, apstiprināta attīstības stratēģija un tad lemsim, kā jāattīsta pilsētas saimniecības sistēma, tostarp, pasažieru pārvadājumi un darba algas”, paskaidroja pilsētas mērs.

Ņemot vērā mēra atbildi, pilsētas autobusu vadītāju lūgums par algu palielināšanu diez vai tiks apmierināts.


Написать комментарий