Pabriks nosauc Ždanoku par Latvijas traģēdiju

foto: am1.gov.lv
foto: am1.gov.lv

No Latvijas Krievu savienības (LKS) jaunajā Eiropas Parlamenta (EP) sastāvā ievēlētā Tatjana Ždanoka ir persona, kura vēlas pārrakstīt Latvijas vēsturi un uzskatāma par Latvijas ļaunumu, pirmdien vakarā jaunievēlēto EP deputātu diskusijā sacīja Artis Pabriks (V), raksta Diena.

Ždanoka diskusijā atturējās izteikties par krievvalodīgo partiju izredzēm oktobrī notiekošajās Saeimas vēlēšanās, ņemot vērā viņas samērā negaidīto ievēlēšanu EP, un atturējās komentēt atsevišķu krievu aktīvistu izteikumus, taču iekarsa, kad pieminēja 16.martā rīkoto leģionāru gājienu, kas esot kara noziegumu slavināšana.

Šie izteikumi izraisīja vairāku klātesošo deputātu replikas un iebildumus.

"Jūs esat no tiem, kas vēlas pārskatīt vēsturi, jūs esat tā, kas mēģināja leģitimizēt citas valsts okupāciju un Krimas anšlusu. (..) Ždanoka ir Latvijas traģēdija," diskusijas karstumā teica Pabriks.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka EP vēlēšanās Latvijā par "Vienotību" nobalsojuši 46,19% vēlētāju, VL-TB/LNNK - 14,25%, par "Saskaņu" - 13,04%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 8,26%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 6,38%.

Savukārt par eiroparlamentārieša Aleksandra Mirska pārstāvēto "Alternative" nobalsojuši 3,73% pilsoņu, "Latvijas Reģionu apvienību" atbalstīja 2,49%, partiju "Latvijas attīstībai" - 2,12%, bet par Latvijas Sociālistisko partiju nobalsoja 1,54% vēlētāju.

Līdz ar to "Vienotība" ieguvusi četrus mandātus no astoņiem, savukārt pa vienam mandātam ticis četriem politiskajiem spēkiem - VL-TB/LNNK, partijai "Saskaņa", ZZS un Tatjanas Ždanokas Latvijas Krievu savienībai.

"Vienotību" EP pārstāvēs Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete, Artis Pabriks un Krišjānis Kariņš, "Saskaņu" - Andrejs Mamikins, ZZS - Iveta Grigule, bet LKS - Tatjana Ždanoka.

EP vēlēšanās Latvijā piedalījās tikai 30% vēlētāju.


Написать комментарий