Daugavpils pilsētas dome joprojām nav lauzusi līgumu ar SIA „Batergo”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.maijā notikušajā preses konferencē portāla Gorod.lv korespondents mēģināja noskaidrot, vai beidzot ir lauzts līgums ar SIA „Batergo” un vai tā rezultātā apkures tarifs Daugavpilī tiks samazināts.

„Līgums ar SIA „Batergo” pagaidām nav lauzts. Tiek izstrādāts juridiskais mehānisms, kas palīdzēs lauzt līgumu un neciest zaudējums. Kā vairākkārt tika minēts, līgums aizsargā SIA „Batergo” intereses un ir izdevīgs šai firmai, nevis PAS „Daugavpils siltumtīkli”, tādēļ tā laušana ir sarežģīta”, paziņoja Jānis Lāčplēsis.

Jāatzīmē, ka iepriekš Jānis Lāčplēsis, kārtējo reizi atbildot uz jautājumu par to, kā norit līguma laušanas process, ziņoja, ka pašvaldība konsultējas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) speciālistiem par to, kāda stratēģija jāizvēlas, lai līgums tiktu lauzts bez zaudējumiem. Taču vēstulē, kuru nedaudz vēlāk saņēma mūsu portāls, KNAB norāda, ka ar civiltiesisko līgumu laušanu saistīto konsultāciju sniegšana nav iestādes kompetencē.

Atgādināsim, ka priekšvēlēšanu laikā daži deputāti apgalvoja, ka ar SIA „Batergo” noslēgtais līgums ir neizdevīgs un to laužot varētu samazināt apkures tarifu.


Написать комментарий