Kultūras darba grupas priekšlikumu izpildei Daugavpilij naudas nav

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tā kā jau vairāk nekā piecus mēnešus Daugavpils pašvaldībā darbojas kultūras vides darba grupa deputāta Aivara Broka vadībā, portāls pajautāja pilsētas vadībai, kādi grupas ieteikumi ir izpildīti un kādus ieteikumus tiek plānots izpildīt tuvākajā laikā.

„Daži ieteikumi tiek pildīti, daži atrodas diskusiju stadijā, kaut kas tiek pārcelts uz tuvāko laiku. Tā kā viss ir darbībā”, – paziņoja vicemērs Jānis Dukšinskis.

Atbildot uz jautājumu, kādas principiālas izmaiņas ir piedāvājusi darba grupa, J. Dukšinskis paziņoja, ka grupa sūtīja savus priekšlikumus dažādām struktūrām, kuras arī izskatīja to realizācijas iespējas. Tika nolemts izpildīt ieteikumu pēc Pilsētas svētkiem izveidot darba grupu, kura sāks sagatavošanos nākamajai pilsētas gadadienai.

Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka arī piezīmes, kuras attiecas uz komunālo sfēru, tiks ņemtas vērā, bet pastāv gada budžets, kura ietvaros KSP strādā. Piemēram, zāles pļaušanai ir izdalīta noteikta naudas summa un, ja tā tiks izmantota agrāk, biežāk pļaujot zāli, tad līdz rudenim naudas nepietiks. Tāpat arī ēku nojaukšanai ir paredzēta noteikta naudas summa, tādēļ papildus ēku nojaukšanai un konservācijai ir nepieciešami papildlīdzekļi, paskaidroja vicemērs.

Ja pašvaldības budžets tiks pārpildīts, skatīsimies, kādus priekšlikumus var izpildīt šogad, bet, ko var pārcelt uz 2015. gadu, jo pastāv budžeta disciplīna un ierobežots naudas līdzekļu daudzums, paziņoja P. Dzalbe.

Mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot šo jautājumu, atzīmēja, ka Pilsētbūvniecības komisija nesen izskatīja grupas priekšlikumu par vasaras koncertzāles izveidošanu Centrālajā parkā. Mērs sacīja, ka tā ir laba ideja, bet tās realizācijai būs nepieciešami līdzekļi.

Noslēgumā, atbildot uz jautājumu, vai šādā gadījumā bija jēga izveidot darba grupu, J. Lāčplēsis atzīmēja, ka sākumā ir vajadzīgs intelektuāls darbs un speciālistu redzējums.

No savas puses atzīmēsim, ka priekšlikums izstrādāt vasaras estrādes centrālajā parkā būvniecības projektu un to realizēt 2015. gadā bija iekļauts partijas SC programmā, un pēc vicemēra Dmitrija Rodionova vārdiem šogad līdzekļi dokumentācijas izstrādei pilsētas budžetā ir ieplānoti.


Написать комментарий