Pēc J.Lāčplēša domām, pilsētnieki nepiedalījās pilsētas stratēģijas apspriešanā, jo visu zina un uzticas speciālistiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, aizvadītās nedēļas beigās notika Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam publiskā apspriešana, kura nebija piesaistījusi pilsētnieku uzmanību – pasākumu apmeklēja vien 30 interesenti, vairākums no kuriem bija pašvaldības darbinieki.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, atbildot uz jautājumu, kāpēc, viņaprāt, publiskajā apspriešanā piedalījās tik maz pilsētnieku, paziņoja:

„Dokumentam ir stratēģiskā plāna raksturs, pašvaldība pastāvīgi informē iedzīvotājus par savu darbību. Domāju, ka cilvēkiem ir informācija par to, kas plānots pilsētā. Otrkārt, iespējams, iedzīvotāji uzticas to cilvēku profesionalitātei, kuri izstrādāja šo dokumentu”.

Interesanti, ka nākamajā dienā pēc šī viedokļa izteikšanas kļuva zināms, ka no pilsētniekiem saņemti 133 priekšlikumi par stratēģijas papildināšanu, 18 no tiem iesniedza Daugavpils pilsētas domes deputāti.

Pēc telpiskās attīstības plānotājas Helēnas Trošimovas vārdiem, priekšlikumos pilsētnieki komentē Daugavpils attīstības pamatvirzienus, pievērš uzmanību nepieciešamībai uzlabot autoceļus, piemēram, ceļus, kuri ved uz Krāslavu un Rēzekni.

Saņemtos priekšlikumus izskatīs darba grupa, bet pēc tam tie tiks nosūtīti Latgales plānošanas reģionam, un, ja iestāde tos atbalstīs, deputāti dokumentu atkal apstiprinās.


Написать комментарий