Obama: Tieši Amerika ir pārliecinājusi pasauli izolēt Krieviju

foto: etoday.ru
foto: etoday.ru

Pateicoties ASV līderpozīcijām, pasaules sabiedrība „mobilizējās” Krievijas darbību Ukrainā nosodīšanai, kas noveda pie Maskavas izolācijas.

Ar šādu paziņojumu uzstājās ASV prezidents Baraks Obama. Bet Ukrainas tauta, strādājot ar starptautiskajām organizācijām, ieguva iespēju izvēlēties savu nākotni nesen notikušajās vēlēšanās, – ziņo russian.rt.com

Baraks Obama, ASV prezidents: Ukrainā nesenās Krievijas darbības atsauca atmiņā dienas, kad padomju tanki iebrauca Austrumeiropā. Bet tas nav aukstais karš. Mūsu prasme veidot pasaules sabiedrības viedokli veicināja Krievijas izolāciju.

Pateicoties Amerikas līderpozīcijām, pasaule nekavējoties nosodīja Krievijas darbības. Eiropa un „Lielais septītnieks” mums pievienojās un ieviesa sankcijas. NATO pastiprināja mūsu saistības pret mūsu sabiedrotajiem. SVF palīdz stabilizēt Ukrainas ekonomiku. EDSO novērotāji ir piesaistījuši visas pasaules skatus nestabiliem Ukrainas apgabaliem.

Un šī pasaules un starptautisko organizāciju viedokļa mobilizācija kalpoja kā pretsvars Krievijas propagandai, Krievijas karaspēkam uz robežas ar Ukrainu un bruņotiem nemierniekiem maskās. Šajās brīvdienās miljoni ukraiņu piedalījās vēlēšanās. Vakar es sarunājos ar jauno Ukrainas prezidentu.

Mēs nezinām, kā veidosies situācija, un priekšā vēl ir nopietni izaicinājumi. Bet, paliekot kopā ar mūsu sabiedrotajiem starptautiskā miera dēļ, strādājot ar starptautiskajām organizācijām, Ukrainas tauta ir ieguvusi iespēju izvēlēties savu nākotni.


Написать комментарий