Krievija pasludina pagaidu EPPA boikotu

foto: directpress.ru
foto: directpress.ru

Krievija nepiedalīsies EPPA sesijās līdz laikam, kamēr tiks atcelti tās pilnvaru ierobežojumi, kurus asambleja ir pieņēmusi KF pozīcijas dēļ Ukrainas konfliktā.

Par to paziņoja KF Valsts domes Starptautiskās komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs intervijā laikrakstam „Izvestija”, kura publicēta otrdien, 3. jūnijā. „Mēs uz laiku esam pārtraukuši sadarbību ar Eiropas Padomes asambleju – uz laiku, kamēr darbojas sankcijas pret mūsu delegāciju”, – Puškova vārdus citē aģentūra „Interfaks”.

Krievijas delegācija boikotē EPPA jūnija sesiju, paziņoja Valsts domes Starptautiskās komitejas priekšsēdētājs. Pēc viņa vārdiem par šo lēmumu maija beigās tika paziņots EPPA Prezidentu komitejas loceklim Tini Koksam, kā arī Valsts domes spīkera Sergeja Nariškina vēstulē EPPA priekšsēdētājai Annai Braserei, – ziņo russian.rt.com.

„Pilnvaru samazināšana neatbilst Krievijas statusam”

Puškovs atzīmēja, ka līdz ar pilnvaru samazināšanu Krievijai nav izdevīgi piedalīties EPPA sēdēs. Pēc viņa vārdiem šāds statuss neatbilst Krievijai „kā vienai no vadošajām valstīm – Eiropas Padomes loceklei”. Intervijā viņš atgādināja, ka KF ir viena no pieciem lielākajiem EP maksātājiem, kura katru gadu organizācijas budžetā pārskaita vairāk nekā 20 milj. eiro. Pēc Puškova domām EPPA „riskē izolēt pati sevi no Krievijas”.

Līdz 2014. gada beigām Krievija ir atņemtas EPPA balss tiesības, kā arī tā nevar strādāt asamblejas vadošajās struktūrās un piedalīties vēlēšanu novērošanā.

Atbilstoši grozījumi tika pieņemti aprīlī „lai paustu KF darbību Ukrainā nosodījumu”.


Написать комментарий