Daugavpils uzņēmēji šobrīd apguvuši tikai septīto daļu no skolēnu vasaras nodarbinātībai paredzētā finansējuma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts nodarbinātības aģentūras Daugavpils filiāle ir atjaunojusi 15–19 gadus vecu skolēnu  nodarbinātības programmu vasaras periodam.

VNA Daugavpils filiālei ir līdzekļi, lai nodrošinātu ar darbu 650 skolēnus, tomēr pagaidām darba pieteikumus ir iesnieguši mazliet vairāk nekā 300 cilvēki, bet par gatavību piešķirt darbavietas paziņojuši 16 uzņēmumi. Uzņēmēji ir iesnieguši pieteikumus uz 107 darbavietām, no kurām ir apstiprināta 91, tādējādi patlaban ir apgūta tikai septītā daļa no pieejamā finansējuma. Diviem uzņēmumiem tika atteikts, jo tiem ir pasmags finanšu piedāvājums.

Kā portālam pastāstīja VNA Daugavpils filiāles vadītājs Jānis Vanags, vienu skolēnu var iekārtot darbā uz termiņu, kas nav lielāks par mēnesi. Galvenokārt šīs programmas ietvaros ir pieprasīti palīgstrādnieki, apkopēji un iepakotāji. J. Vanags atspēkoja informāciju par to, ka no skolēniem, lai piedalītos programmā, pieprasa darba pieredzi.

Pēc filiāles vadītāja domām līdz vasaras beigām vēl būs gribētāji piedalīties programmā, tiek saņemti pieteikumi arī no uzņēmumiem. Valsts apmaksā uzņēmējiem pusi no darbā iekārtotā skolēna minimālās darba algas, tomēr uzņēmējiem nepieciešami darba apjomi, lai viņi varētu maksāt savus 50%, kas rada zināmas grūtības. Tāpat no gribētājiem piedalīties programmā tiek saņemti pārmetumi par lielo birokrātiju, tomēr, kā skaidro J. Vanags, nepieciešamo dokumentu sarakstu VNA nevar mainīt.

Municipālie uzņēmumi VNA programmā nepiedalās, jo turpinās pašvaldības programma, kuru realizē Jaunatnes departaments. Šī projekta ietvaros skolēni var strādāt 2 nedēļas, bet darba algu viņiem maksā pašvaldība.


Написать комментарий