Aptauja Krievijā: Latvija ir viena no pasaules naidīgākajām valstīm

foto: livejournal.com
foto: livejournal.com

Krievijas iedzīvotāji uzskata, ka pasaules valstu vidū visnaidīgākais noskaņojums pret Krieviju valda ASV, Ukrainā un Baltijas valstīs, ziņo LETA.

Vismaz 69% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka visnaidīgākais noskaņojums pret viņu valsti ir ASV, bet 30% - ka Ukrainā. Lietuvu par Krievijai visnelabvēlīgāk noskaņoto valsti atzinuši 24% Krievijas iedzīvotāju, Latviju - 23%, bet Igauniju - 21%.

Tālāk nedraudzīgo valstu sarakstā seko Gruzija, Lielbritānija, Vācija, Polija, Kanāda un Afganistāna.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Latvija un Lietuva apmainījušās vietām, savukārt Ukraina nedraudzīgo valstu saraksta otrajā pozīcijā nomainījusi Gruziju, lai gan pērn atradās pirmā desmitnieka lejasdaļā.

Iedzīvotāju skaits, kas Baltijas valstis uzskata par naidīgi noskaņotām, salīdzinot ar pērnajiem datiem, ir pieaudzis attiecībā uz visām trim - Latviju par naidīgi noskaņotu šogad uzskata par diviem procentpunktiem vairāk nekā pērn (23% pret 21% pērn), Lietuvu - par septiņiem (24% pret 17%) un Igauniju - par pieciem procentpunktiem vairāk nekā pērn (21% pret 16%).

Respondenti, atbildot uz jautājumu, kuras valstis viņi uzskata par Krievijas tuvākajiem draugiem un sabiedrotajiem, pirmajā vietā tradicionāli ierindojuši Baltkrieviju (51%), bet otrajā - Ķīnu (40%). Tām seko Kazahstāna, Armēnija un Indija.

Zīmīgi, ka Ukrainu, kuru pagājušajā gadā Krievijas iedzīvotāji uzskatīja par ceturto draudzīgo valsti (16%), tagad par tādu uzskata vien 1%.


Написать комментарий