Par notikumiem Doņeckas apgabala robežpārejas punktā "Marinovka" informē Militāri politisko pētījumu centra grupas "Informācijas pretestība" koordinators Dmitrijs Timčuks, kā arī avoti Robežsardzē un valdībā.

"No Krievijas puses robežsardzes vienībai uzbrūk teroristu grupa," rakstīja Timčuks, paskaidrojot, ka tajā ietilpts viens bruņutransportieris, četras "Kamaz" automašīnas ar uzstādītiem lielkalibra ložmetējiem NSV un četri mikroautobusi.

Vairāk nekā simts kaujinieki robežpunktam pietuvojušies arī no Ukrainas puses.

Ukrainas puse kaujā iesaistījusi aviāciju, kas devusi divus triecienus pa kaujiniekiem, informē Robežsardze.

Ap astoņiem vakarā robežpunktu sasnieguši sauszemes papildspēki, bet uzbrucēji sāka atkāpšanos uz Krievijas pusi, ziņoja amatpersonas. Sadursmēs ievainoti pieci robežsargi, kuriem sniegta palīdzība uz vietas. Viņi visi izteikuši vēlmi turpināt piedalīties kaujā, ziņo UNIAN.

Vēlāk pienāca ziņas, ka kauja ir beigusies. Kaujas laikā Ukrainas spēki iznīcinājuši teroristu smago automašīnu "Ural", divus "Kamazus" un bruņutransportieri.

Robežsardze ziņo, ka nogalināto kaujinieku skaits tiek precizēts, bet Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko jau pavēstīja, ka tie ir 15 teroristi.

Uzbrukums šim robežpunktam noticis jau naktī uz trešdienu. Tikmēr bijušais Ukrainas iekšlietu ministrs Jurijs Lucenko paziņojis, ka naktī Ukrainā iebraukuši 15 "Kamazi" ar kaujiniekiem.