Daugavpils muzejs aicina uz izstādi «Mirklis stiklā iekausēts»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nav noslēpums, ka cilvēku atmiņā paliek dažādas lietas, piemēram, Līvānos vairākus gadus vairs nedarbojas stikla fabrika, bet pilsētas nosaukums daudziem asociējas ar krāsaino stiklu un stikla izstrādājumiem.

Radošās tradīcijas Līvānos ir labi attīstītas, tādēļ pirms 5 gadiem pilsētā tika dibināta radošā apvienība „Perspektīva”, kuras izstāde „Mirklis stiklā iekausēts” ceturtdien, 5.jūnijā, tika atklāta Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Radošās darbnīcas vadītāja Inga Salmiņa pastāstīja portālam Gorod.lv, ka stikla mākslinieku tradīcijas tiek saglabātas, pateicoties ES projekta realizēšanai un Kultūrkapitāla fonda atbalstam.

Izstādē var apskatīt dažādās tehnikās veidotus stikla traukus, gleznas, rotas. Parasti viena šāda izstrādājuma izgatavošanai ir nepieciešama vismaz nedēļa.

Māksliniece I.Salmiņa ir pārliecināta, ka stiklam ir savs raksturs, noskaņojums un tas var būt ļoti dažāds – gluds, nevienlīdzīgs un par pulvera veidā. Tas var būt caurspīdīgs un trausls, bet var būt arī matēts un neplīstošs.

Apvienībai „Perspektīva” ir iecere izgatavot oriģinālus traukus konkrētu kafejnīcu un restorānu vajadzībām, jo tas iestādei piešķirtu īpašu šarmu.

Izstāde būs apskatāma līdz šā gada 31.augustam.



Написать комментарий