Pabriks atklāj, uz kurām EP komitejām viņš mērķē

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Bijušo aizsardzības ministru Arti Pabriku (V) Eiropas Parlamentā (EP) interesē divas komitejas. Par to, kur tieši viņš gribētu darboties, politiķis pastāstīja intervijā portālam Mixnews.lv.

"Man personīgi patlaban interesē divas komitejas Eiropas Parlamentā. Viena komiteja ir saistīta ar starptautisko tirdzniecību un šī komiteja būs atbildīga par tirdzniecības līgumu slēgšanu starp Eiropas Savienību (ES) un ASV, kas lielā mērā ietekmēs gan ES globālo statusu, gan arī atsevišķas lietas mūsu valstī. Otrā komiteja man lielā mērā saistās ar cilvēktiesībām, ar privāto un publisko sfēru, internettiesībām un kiberdrošību. Ar tām lietām es esmu nodarbojies arī aizsardzības ministrijā, jo mēs esam aizsākuši [veidot] kiberzemessardzi, kā arī risināt kiberdrošības jautājumus," pastāstīja Pabriks.

Bijušais ministrs arī pauda cerību, ka "Vienotība", darbojoties Eiropas Parlamentā, spēs palīdzēt gan Latvijas drošībai, gan aizsardzībai, gan arī Eiropai kopumā.

 

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka EP vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi "Vienotība", par kuru nobalsojuši 46,19% vēlētāju, par VL-TB/LNNK - 14,25%, par "Saskaņu" - 13,04%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 8,26%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 6,38%.

Ņemot vērā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus, politiķi Valdis Dombrovskis (V) un Artis Pabriks nolēmuši nolikt Saeimas deputātu mandātus.


Написать комментарий