Bērnu rotaļu laukuma ierīkošanai Daugavpils pilsētas dome iegādāsies zemesgabalu Centrālajā parkā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

5.jūnijā Finanšu komitejas sēdē tika atbalstīts lēmums, saskaņā ar kuru Daugavpils pilsētas dome par 15 tūkst. eiro iegādāsies zemesgabalu 751 km2 platībā Raiņa ielā, Centrālajā parkā.

Pašvaldība un zemes īpašniece piedalījās pārrunās, zemesgabala novērtējumu veica Vladimirs Pjankovskis (Latgales partija) un zemesgabals tika novērtēts 15 tūkst. eiro. Minētā summa apmierināja abas puses.

Deputātiem paskaidroja, ka uz zemesgabala, kas atrodas pretī Raiņa ielai 26 un 28, atrodas bērnu rotaļu laukums un minētais zemesgabals pašvaldībai ir nepieciešams autonomu funkciju veikšanai. Minētā zemesgabala iepriekšējais izmantošanas mērķis bija daudzstāvu apbūve. Pērn Pilsētplānošanas un būvniecības departaments šo mērķi mainīja, pamatojoties uz teritoriālo plānu, un tagad tas ir domāts parku un skvēru ierīkošanai.

Sakarā ar zemesgabala izmantošanas mērķa maiņu tā kadastrālā vērtība un nomas maksa, kuru Dome maksāja īpašniecei, samazinājās no 448 eiro (kadastrālā vērtība - 7 480 eiro) līdz 13 eiro (kadastrālā vērtība – 210 eiro). Īpašniece nolēma pārsūdzēt lēmumu par izmantošanas mērķa maiņu, un, lai izvairītos no tiesas prāvas, viņai tika piedāvāts pārdot šo zemesgabalu Domei.

Līdzekļi budžetā nav paredzēti, un tos ņems no Rezerves fonda. Šogad Dome esot iegādājusies vairākus zemesgabalus, tādēļ šiem mērķiem domātie līdzekļi ir gandrīz beigušies, paziņoja Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece.

Pēc nelielas diskusijas deputāti nonāca pie secinājuma, ka zemesgabals ir jāiegādājas. Balsojot par lēmuma apstiprināšanu, deputāti acīmredzot piekrita tam, ka zemesgabala ar kadastrālo vērtību 210 eiro apmērā tirgus vērtība ir 15 tūkst. eiro, kā to noteica vērtētājs.

Deputāts Aivars Broks diskusijas gaitā ierosināja atbalstīt lēmumu par zemesgabala iegādi, izsakot cerību, ka pēc dažiem gadiem tur tiks ierīkota vasaras estrāde. Atbildot uz to, Rita Strode atzīmēja, ka, pēc viņas domām, sākumā saskaņā ar Eiropas prasībām jāsakārto kultūras iestādes, piemēram, Mūzikas vidusskolu un teātri, bet pēc tam jādomā par jaunām celtnēm.


Написать комментарий