Amerikas zvejnieks noķēris 135 kg smagu asari 1

foto: Privātais arhīvs
foto: Privātais arhīvs

Pie Luiziānas krastiem Amerikas zvejnieks noķēris melno asari (pazīstams arī kā Varšavas akmens asaris), kura svars sastāda 134,7 kg.

Par to ziņo Huffington Post. Šis loms kļuvis par vienu no pieciem lielākajiem visā štata zvejniecības dokumentētajā vēsturē.

Pēc 28 gadus vecā Kalena Grira vārdiem viņš zvejoja no laivas un kad viņam gadījās gigantiskais asaris, viņš nodomāja, ka laiva kustības laikā aizķērusies aiz lielas siekstas. Vīrietis par savu nojautu paziņoja kapteinim, kurš uzreiz saprata, ka zem laivas nav nekāda šķēršļa, un patiesībā tā ir liela zivs, – vēsta newsbang.net.

Bet asara izvilkšanai bija nepieciešama pusstunda. To izvilka no ūdens ar kloķa palīdzību. Zivi uzreiz ielika ledusskapī un devās uz ostu. Uz sauszemes asari sadalīja, un gaļas bija tik daudz, ka Grirs nevarēja to visu paņemt līdzi. Ar loma daļu viņš dalījās ar komandu un kapteini.

Varšavas akmens asaris mīt ASV, Haiti, Kubas, Trinidadas un Tobāgo ūdeņos. Parasti viņš apmetas dziļumā no 52 m līdz 500 m. Zivs garums var sasniegt 2,5 m. Sarkanā grāmata novērtē šo zivju populācijas statusu kā apdraudētu.


Написать комментарий

Un vajadzēja viņam... tā jau apdraudēta suga, bet tagad visi jefiņi metīsies šos asarus zvejot - tikai tāpēc, lai savu grozītos fotogrāfijā ar lomu.