Nosaukti 50 paši ietekmīgākie ebreji pasaulē

foto: patdollard.com
foto: patdollard.com

Izdevums "The Jerusalem Post" publicējis sarakstu ar 50 pašiem ietekmīgākajiem ebrejiem pasaulē, un šī topa pirmajā vietā ir ASV finanšu ministrs (United States Secretary of the Treasury), bijušais ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas vadītājs Džeks Ljū (Lew).

Savukārt otrajā vietā ierindota ASV Federālo rezervju sistēmas vadītāja (Chair of the Board of Governors of the Federal Reserve System) Džaneta Jellena.

Trešā un ceturtā vieta tikusi Izraēlas ebrejiem - tās ieņēmuši Izraēlas prezidents Šimons Peress un premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Topā ir arī citi politiķi - Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans (septītā vieta), britu leiboristu līderis Edvards Milibends (20. vieta), kanādiešu parlamentārietis Irvins Kotlers (29. vieta) un citi.

Redzamās vietās iekļuvuši arī Holivudas pārstāvji - režisors Stīvens Spīlbergs ierindots 13. vietā, savukārt aktrises Skārleta Johansone un Natālija Portmena attiecīgi 18. un 27. vietā.

No biznesmeņiem sarakstā iekļuvuši Šeldons Adelsons (piektā vieta) un Džordžs Soross (39. vieta).

Ietekmīgo ebreju sarakstā ir tikai viens Krievijas pārstāvis - tas ir bijušais senators un biznesmenis, Izraēlas ebreju kongresa priekšsēdētājs Vladimirs Sluckers.

Ne Romans Abramovičs, ne Mihails Prohorovs, ne Mihails Frīdmans 50 ietekmīgo ebreju sarakstā nav iekļauti, lai gan viņu vārdus regulāri var atrast "Forbes" pasaulē bagātāko cilvēku sarakstos.


Написать комментарий