Gaismas pils pieņemta ekspluatācijā

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Rīgas pilsētas būvvalde piektdien, 6.jūnijā, pieņēmusi ekspluatācijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku, portālu "Delfi" informē būvvaldē.

Iestādes pārstāve Ilze Žūka informē, ka 20.maijā būvvalde saņēmusi aplecinājumu par būves gatavību. Pēc pasūtītāja – Kultūras ministrijas – iesnieguma tā pagarināja būvobjekta pieņemšanas ekspluatācijā komisijas lēmuma pieņemšanu līdz 10.jūnija.

Iestāde saņēmusi visus nepieciešamos dokumentus un tādēļ 6.jūnijā izveidota komisija un pieņemts lēmums par tās vietu un laiku.

Komisijai, iepazīstoties ar būvobjektu 32 sējumos, būvdarbu izpildes dokumentāciju un būvdarbu izpildi, būvdarbu un autoruzraudzības žurnāliem, kā arī nozīmīgo konstrukciju un segto darbu pieņemšanas aktiem un izvērtējot nepieciešamo institūciju atzinumus, ēka tika pieņemta ekspluatācijā.

Komisijā pašvaldību pārstāvēja Rīgas pilsētas būvvaldes būvinspektori, arhitekts un inženiere, savukārt pasūtītāju –Kultūras ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāja. Komisijas sastāvā tika pieaicināti arī būvprojekta autors, būvuzraugs, kā arī galvenā būvuzņēmēja pilnsabiedrības "Nacionālā Būvkompāniju apvienība" valdes loceklis un atbildīgais būvdarbu vadītājs.

Kā vēstīts, būvvalde iepriekš konstatējusi vairākas nepilnības Gaismas pils jaunbūvē, tāpēc plānotajā termiņā sasaukt būves ekspluatācijā pieņemšanas komisiju nebija iespējams un ēkas nodošanas ekspluatācijā termiņš kārtējo reizi attālinājās.

Jau marta vidū Kultūras ministrija solīja, ka jauno bibliotēkas ēku varēs nodot ekspluatācijā paredzētajā laikā - marta beigās vai aprīļa sākumā, taču Valsts ugunsdzēsības un drošības dienesta (VUGD) speciālisti konstatēja nepilnības ēkas ugunsdrošības prasībās.

No LNB ēkas būvniecībā iesaistītajām pusēm dokumentus un skaidrojumus par neatbilstību novēršanu vai kompensējamo pasākumu ieviešanu VUGD saņēma tikai aprīļa sākumā. Pēc to saņemšanas dienests sniedzis pozitīvu atzinumu.


Написать комментарий