Olands cer panākt, ka Putins sarokojas ar Porošenko

foto: fedpress.ru
foto: fedpress.ru

Francijas prezidents Fransuā Olands cer panākt, ka viņam izdosies pārliecināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu paspiest roku Ukrainas prezidenta amatā ievēlētajam Petro Porošenko, tādējādi atzīstot viņa leģitimitāti, ziņo LETA-UKRAINSKA PRAVDA.

Piektdien Francijā notiek Normandijas desanta 70.gadadienas ceremonijas, kuras apmeklē vairāku pasaules valstu līderi, arī Porošenko un Putins. Atbilstoši Francijas diplomātu teiktajam Olands cer, ka viņam izdosies pārliecināt Putinu, lai viņš vismaz sarokojas ar Porošenko, vēsta Briseles izdevums "EurActive".

Putins joprojām nav atzinis Porošenko ievēlēšanas leģitimitāti. Šonedēļ intervijā atbildot uz franču mediju jautājumu, vai viņš Normandijas desanta gadadienas pasākumos tiksies ar Porošenko, Putins sacīja, ka viņš piemiņas sarīkojumos "negrasās ne no viena bēgt" un "komunicēs ar visiem".

Porošenko inaugurācija notiks sestdien.

"Tas ir svarīgs starptautisks sarīkojums, kuram ir jākalpo miera interesēm. Mums ir jārunā vienā balsī, pirmkārt, par Ukrainu," sacīja Olands. "Krievijai ir iespējas iesaistīties sarunās ar Petro Porošenko tieši tagad. Putinam tas ir jāpieņem. Ja viņš to nepieņems, ja viņš turpinās graut Ukrainas suverenitāti, mums nebūs citas izejas, kā veikt [zināmus] pasākumus."


Написать комментарий