Noskaidrots, kādi vīrieši izvēlas resnas sievietes

foto: olpictures.ru
foto: olpictures.ru

Britu psihologi noskaidrojuši, ka pastāv tiešs sakars starp badu un seksuālu pievilcību pret resniem cilvēkiem – proti, pētnieki noskaidrojuši: cilvēks, kurš grib ēst, izvēlas korpulentu, "apetītlīgu" partneri.

Kā vēsta izdevums The Daily Telegraph, zinātnieki pie šāda secinājuma nonākuši, veicot eksperimentu, kurā piedalījās 266 vīrieši.

Eksperimenta gaitā paēdušiem un izsalkušiem vīriešiem tika rādītas bildītes ar dažādu sieviešu attēliem, un tie pētījuma dalībnieki, kuri pirms tam bija izteikuši vēlmi labi paēst, par pašām pievilcīgākajām atzina korpulentas un lielkrūtainas bildīšu varones.

Pēc psihologu domām, pētījuma rezultāti liecina, ka sekss un ēdiens ir savā starpā cieši saistīti fenomeni.

"Nav nekāds brīnums, ka pēc romantiskām vakariņām mums gribas nodarboties ar seksu," izteicies Edinburgas universitātes profesors Garets Langs, pēc kura domām, izsalkuma un seksuālā uzbudinājuma laikā aktīvi darbojas vienas un tās pašas smadzeņu zonas.

Savukārt Vestminsteras universitātes psiholoģijas doktore izteikusi viedokli, ka izbadējušies cilvēki fiziski lielākam potenciālajam partnerim uzmanību pievērš nevis tādēļ, ka viņi šķiestu seksuāli pievilcīgāki, bet tāpēc, ka neapzināti uztver viņus par daudz veiksmīgākiem medniekiem, kas ar barību spēj nodrošināt arī savu "otro pusīti".

Līdz ar to šis pats princips vērojams arī ilgtermiņā - ja vīrietis kaut kādu iemeslu dēļ permanenti izjūt izsalkuma sajūtu, tad viņa izvēle ir par labu ļoti brangai partnerei, līdz pat šķietamai patoloģijai.


Написать комментарий