Sinoptiķi prognozē, ka neskatoties uz aukstu laiku, Daugavpilī tomēr gaidāma karsta vasara

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada īsākā nakts bijusi tikai pāris grādus siltāka par pērnā gada decembra garāko nakti, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Gan Līgo svētkus, gan Ziemassvētkus daugavpilieši, tāpat kā pārējie valsts iedzīvotāji, sagaidīja siltās drēbēs un ar lietussargu. Turklāt, sinoptiķi prognozē, ka līdz darba nedēļas beigām laikapstākļi būtiski nemainīsies.

Trešdien un ceturtdien – 25. un 26.jūnijā – Latvijas teritorija joprojām atradīsies ciklona ietekmē, tādēļ ir gaidāms lietus, vietām – pērkona negaiss un krusa. Neskatoties uz to, ka dienā gaiss iesils līdz +18 grādiem, naktī gaisa temperatūra būs ap +5 grādiem.

Tiesa, piektdien, 27.jūnijā, vējš pierims, starp mākoņiem uzspīdēs saule.

Sinoptiķi sola, ka gaidāmajās brīvdienās Daugavpilī un apkārtnē būs nosacīti silti un saulaini. Gaiss iesils līdz +20 grādiem.

Neskatoties uz pēdējā laikā iestājušos aukstu laiku, meteorologi prognozē, ka vasara būs karsta. Tuvāko trīs mēnešu laikā Eiropas ziemeļu un austrumu daļā gaidāms par diviem grādiem siltāks laiks, nekā parasti.

Latvijā jūlija sākumā liels karstums netiek prognozēts, jo gaisa temperatūra palielināsies pakāpeniski. Vidējā gaisa temperatūra turēsies līdz septembrim, un tā, tāpat kā nokrišņu daudzums, būs normas robežās.


Написать комментарий