Austrija ieinteresēta gāzes vada „Dienvidu plūsma” būvniecībā

foto: gazprom.ru
foto: gazprom.ru

Gāzes vada „Dienvidu plūsma” būvniecība ir gāzes vada ieklāšana Melnās jūras dibenā uz Dienvideiropas un Centrāleiropas valstīm. Arī Austrija atbalsta šī gāzes vada būvniecību.

Šajā jautājumā ļoti svarīgs ir Austrijas Eiropas un starptautisko lietu ministra Sebastjana Kurces viedoklis. Viņš apgalvo, ka Austrijas valdība atbalsta šo būvprojektu. Gāzes vads „Dienvidu plūsma” interesē Vīni. Valstij ir nepieciešams ne tikai pietiekams gāzes piegādātāju skaits, bet ir nepieciešams arī liels maršrutu skaits, kuri tiek izmantoti gāzes piegādei uz Eiropu. Projekta „Dienvidu plūsma” īstenošanas mērķi atbalsta daudzas Eiropas valstis, – ziņo eurosmi.ru.

Gāzes vads tiks ieklāts pa Melnās jūras dibenu uz Dienvideiropas un Centrāleiropas valstīm. Projekta mērķis ir Krievijas gāzes eksporta maršrutu diversifikācija pa Eiropas teritoriju.

Patlaban jau parakstīti starpvalstu līgumi. Runa ir par projekta sauszemes daļu. Zināms, ka KF ir parakstījusi šādas vienošanās ar Ungāriju, Bulgāriju, Slovēniju un Serbiju. Gāzes vada būvniecība uzsākta 2012. gada 7. decembrī Anapas rajonā.

Runājot par pirmajām gāzes piegādēm, tās būs iespējamas jau nākamā gada decembrī. Maršruts, pa kuru realizēs gāzes vada „Dienvidu plūsma” projektu, ir Melnā jūra – Bulgārija. Ukrainas teritorija tiks apieta.


Написать комментарий