Itālija prezidentūras laikā uzstās uz ES izaugsmes politiku

foto: theguardian.com
foto: theguardian.com

Eiropa nevar cerēt uz stabilitāti, ja tās mērķis nebūs panākt izaugsmi, norādījis Itālijas premjerministrs Mateo Renci (Matteo Renzi) īsi pirms tam, kad ekonomisko grūtību skartā Dienvideiropas valsts pārņems prezidentūras grožus Eiropas Savienības (ES) Padomē.

Šā gada 1.jūlijā tiesības vadīt ES Padomi no Grieķijas pārņems Itālija, kura sešus mēnešus ilgajā prezidentūras laikā vēlas panākt, lai bloks pievērstos ekonomiskās izaugsmes veicināšanai, neprasot ievērot taupības politiku.

Uzstājoties ar runu Itālijas parlamentā, Renci aicinājis ES Stabilitātes pakta taupības prasības Itālijai piemērot «elastīgi». Valdības vadītājs pretim solījis Itālijā līdz 2017.gadam īstenot plašu reformu programmu.

«Pēc tūkstoš dienām mēs rādīsim valsti, kas spējusi īstenot citās valstīs ieviestās reformas, kā, piemēram, to, ko kopš 2003.gada sasniegusi Vācija. Veiksim reformas ne tāpēc, ka to prasa kāds no ārpuses, bet tāpēc, ka zinām – mums tas jādara,» tā Renci.

Kā vēsta Euronews, Itālijas tautsaimniecība jau desmit gadus piedzīvo stagnāciju, četri no katriem desmit šīs valsts jauniešiem ir bez darba, valstij ir arī ievērojama parādu nasta.


Написать комментарий