Referenduma iniciatori pirms vēlēšanām vērsās pie visām politiskajām partijām 2

foto: imhoclub.lv
foto: imhoclub.lv

Gaidāmo Saeimas vēlēšanu priekšvakarā Biedrība „Sargāsim mūsu bērnus! - Защитим наших детей!” nosūtījusi aicinājumu visām partijām, kas plāno izvirzīt savus kandidātus.

Vakar izsūtītajā aicinājumā ir teikts:

"Pagājušajā gadā Biedrība „Sargāsim mūsu bērnus! - Защитим наших детей!” nākusi klajā ar iniciatīvu rīkot tautas nobalsošanu. Mēs piedāvājam divus grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Pirmais no tiem nepārprotami aizliegs skolām un bērnudārziem veidot bērniem pozitīvu priekšstatu par viendzimuma attiecībām, otrais ļaus rīkot geju praidus un līdzīgus pasākumus tikai bērniem nepieejamās vietās.

Piedāvātie grozījumi:

Pirmais: „Bērnu izglītības un aprūpes iestādēs dzimumaudzināšanai jābūt balstītai uz Latvijas Republikas Satversmes 110.panta. Bērnu izglītības un aprūpes iestādēs viendzimuma personu seksuālo un laulības attiecību popularizēšana un reklāma ir aizliegta.”
 
Otrais: „Bērnu kā dalībnieku vai skatītāju aizliegts iesaistīt pasākumos, kuru mērķis ir viendzimuma personu seksuālo un laulības attiecību popularizēšana un reklāma.”

Ar pilnu likumprojekta tekstu un Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu var iepazīties šeit.

Mūsu Biedrība aicina visas politiskās partijas, kas plāno piedalīties gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, iekļaut mūsu likumprojekta principus savās priekšvēlēšanu programmās. Visi deputātu kandidāti, priekšvēlēšanu kongresu dalībnieki un visu partiju biedri tiek aicināti parakstīties pie notāra, lai atbalstītu mūsu referendumu.

Mūsu Biedrība uzskata mūsu likumprojektā skartos jautājumus par ļoti aktuāliem un ārkārtīgi svarīgiem mūsu valsts bērnu nākotnei. Tādēļ vēlētājiem, izdarot savu izvēli, ir tiesības zināt, kāda ir partiju un atsevišķu deputātu kandidātu attieksme pret referenduma jautājumiem."

Biedrības „Sargāsim mūsu bērnus! - Защитим наших детей!” priekšsēdētājs Iļja Kozirevs šādi paskaidroja aicinājuma nepieciešamību:

„Mūsu referenduma veiksmes labad mēs izmantosim jebkādas iespējas, un vēlēšanas arī ir labs iemesls. Lai mūsu grozījumi tiktu pieņemti, esam gatavi sadarboties ar jebkurām partijām neatkarīgi no viņu nostājas citos jautājumos. Mūsu Biedrības aktīvistu un atbalstītāju vidū ir cilvēki ar dažādu politisko pārliecību, un mēs, protams, aicināsim viņus balsot tikai par tām partijām, kas reāli atbalstīs mūsu pilsonisko iniciatīvu.”

Atgādināsim, ka pagājušā gada 27. novembrī Biedrībai „Sargāsim mūsu bērnus! - Защитим наших детей!” izdevās reģistrēt Centrālajā vēlēšanu komisijā likumprojektu „Par grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā”. Likumprojekts tika reģistrēts, neraugoties uz Tieslietu ministrijas, Labklājības ministrijas, tiesībsarga un Latvijas Bērnu fonda negatīvo nostāju.

Likumprojekta reģistrācija Centrālajā vēlēšanu komisijā automātiski palaiž referenduma procedūru. Pirmajā posmā gada laikā jāsavāc 30 tūkstoši notariāli apliecinātu parakstu. Pagaidām ir savākti nepilni 7 tūkstoši.


Написать комментарий

Atkal latvieši pamodīsies par vēlu...

"Atkal latvieši pamodīsies par vēlu... " ness

Latviešiem vienalga, jo homoseksuālisms ir krievu problēma. Krieviem zilo ir vairāk.

Написать комментарий