Pusmūža sieviete spiesta dzīvot ar zemu un ārkārtīgi vīrišķīgu balsi

foto: ekrānuzņēmums no video
foto: ekrānuzņēmums no video

„Es esmu dāma, bet ar zemu vīrieša balsi jau kopš agras bērnības,” stāsta 56 gadus vecā Norma, kurai šīs īpatnības dēļ bieži vien jāsastopas ar neērtībām, piemēram, runājot pa telefonu, sveši cilvēki negrib ticēt, ka zvanītāja, kas stādās priekšā kā sieviete, patiešām ir dāma.

56 gadus vecā četru bērnu māmiņa Norma Klārka no Mančesteras Lielbritānijā, piemēram, nespēja  atcelt preces pasūtīšanu pa telefonu kādā mārketinga kompānijā, jo zvanu centrā atteicās ticēt, ka pases datu īpašniece Nora ir sieviete, nevis kungs. Meitene zvanu filiālē klausulē dzirdēja runājam vīrieti. Šī ir tikai viena no neērtībām, ar kādām nākas saskarties kundzei, kurai kopš bērnības ir vīrieša balss tembrs, lai gan viņa pati nebūt nav maskulīna.

„Starp citu, telefonā mana balss izklausās vēl neparastāk nekā realitātē,” viņa atklāj britu „Mail Online”. Nepazīstami zvanītāji, izdzirdot Normas basu, uzreiz vaicā, vai var pie klausules palūgt Klārkas kundzi. Viņa tad sakot „es arī esmu Klārkas kundze”, un tas vienmēr samulsina zvanītājus. Cenšanās pierādīt savu identitāti, vienmēr izvēršoties par garumgaru sarunu.

Maiznīcas strādniecei Normai nekad nav bijusi sievišķīga balss. Viņa augusi kopā ar diviem brāļiem, un māsas balss vienmēr skanējusi krietni zemāk nekā zēnu, taču bērnu mātei nekad nebija ienācis prātā aizvest Noru pie dakteriem. Visticamāk, māmiņa nav pievērsusi meitas balsij uzmanību uzskatot, ka tā vienkārši tāda īpatnība.

„To, ka mana balss ir nudien neparasta, sapratu 10 gadu vecumā, kad iedziedāju dziesmiņu platē un pēc tam to arī dzirdēju atskaņojam magnetofonā. Tas bija pārsteigums pašai, jo savu balsi jau parasti galvā precīzi nedzird,” viņa spriež. Vēlākos gados sieviete apmeklējusi arī ārstus, taču slimība Norai nav konstatēta. Toties ārsti teikuši, ka nekad mūžā iepriekš nav redzējuši TIK biezas balss saites, turklāt nedz vīriešiem, nedz sievietēm. Mediķi prātojuši, kā lai padara tās plānākas, taču līdz rezultātam nekad tā arī nav tikuši.

Strādājot maiznīcā, apkārtējie bērneļi bieži vien nāk pie Noras, lai dzirdētu viņu runājam, tādējādi paši smejoties, jo esot ļoti amizanti. „Ar bērniem ir okei, bet reizēm jocīgi ir redzēt, kā pārgriežas pieaugušo acis, kad es kaut ko saku. Viņi nespēj saprast – tā vispār ir sieviete?”


Написать комментарий