Daugavpiliešus aicina balsot par Latvijas mūsdienu izcilāko personību

foto: Delfi
foto: Delfi

Līdz 13.jūlijam daugavpilieši, tāpat kā visi valsts iedzīvotāji, var nobalsot par Latvijas mūsdienu izcilāko personību kultūrā, politikā, sportā, zinātnē un uzņēmējdarbībā.

Lai noskaidrotu Latvijas iedzīvotāju viedokli, televīzijas kanāls "HISTORY" kopā ar Latvijas Institūtu rīko iedzīvotāju aptauju. Lai izceltu pozitīvo mūsu valstī, rīkotāji ir izveidojuši 100 Latvijas mūsdienu izcilāko personību sarakstu, ņemot vērā viņu reputāciju, devumu tautsaimniecības izaugsmē, konkrētas nozares izveidē vai attīstībā, inovāciju ieviešanā un Latvijas tēla pozitīvas atpazīstamības veidošanā.

Šajā sarakstā ir trīs mūsu novadnieki – cīkstone, trīskārtēja Eiropas čempione svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Anastasija Grigorjeva, matemātiķis Andris Ambainis un režisors, animators Vladimirs Ļeščovs.

Nobalsot par izcilāko personību līdz 13.jūlijam iespējams šeit.

Aptaujas rīkotāji uzsver, ka šī aptauja ir veltīta lieliskām personībām, kuras mūs iedvesmo un palīdz nest Latvijas vārdu pasaulē – tā ir pateicība par padarīto un to, kas vēl gaidāms.

Ja, pēc jūsu domām, aptaujā nav pieminēta kāda personība, jūs varat atsūtīt savu variantu.

Viens no aptaujas dalībniekiem laimēs braucienu divām personām uz aizraujošo zinātnes centru Igaunijas pilsētā Tartu. Balvas izloze norisināsies loterijā 2014.gada 18.jūlijā un šajā dienā būs zināmas arī desmit Latvijas mūsdienu izcilākās personības.

Aptaujas rīkotāji ziņo, ka aptaujas rezultāti par 60% būs atkarīgi no balsotāju izvēles, bet atlikušie 40% - no kompetentas žūrijas argumentācijas un vērtējuma.


Написать комментарий