Nigērijas futbolists Pasaules kausa mačā lauž kāju

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

Nigērijas futbola izlases pussargs Ogenji Onasi pirmdien Brazīlijā notiekošās Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla mačā pret Franciju lauzis kāju, kā rezultātā viņam būs jāārstējas aptuveni divus mēnešus, vēsta vietējie mediji.

Aizvadītajā cīņā Francija izcīnīja panākumu ar rezultātu 2:0 un kvalificējās ceturtdaļfinālam, kurā sacentīsies ar Vāciju. Vienā no spēles epizodēm pirmajā puslaikā francūzis Blēzs Matidī cīņas karstumā uzkāpa uz kājas Onasi, kurš laukumu bija spiests pamest uz nestuvēm.

Uzreiz pēc tam Nigērijas valstsvienības futbolists tika nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēts kreisās kājas apakšstilba lūzums, kas viņam liks ārstēties aptuveni divus mēnešus.

Savā sociālā tīkla "Twitter" kontā Onasi jau pateicies visiem par laba vēlējumiem.

Matidī par šo pārkāpumu pret Onasi saņēma dzelteno kartīti, bet Argentīnas futbola leģenda Maradona paziņojis, ka Francijas izlases spēlētāja rīcība ir rupjāka pat par urugvajieša Luisa Suaresa kodienu plecā Itālijas valstsvienības aizsargam Džordžo Kjelīni.

Nigērija savā pastāvēšanas vēsturē līdz šim ne reizi nav spējusi pārvarēt Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla barjeru.

Kļuvis zināms, ka šis Pasaules kausa turnīrs noslēdzies Nīderlandes valstsvienības pussargam Naidželam de Jongam, kurš iedzīvojies cirkšņa muskuļa plīsumā, pavēstījusi Nīderlandes Futbola federācija (KNVB).

Savainojuma izārstēšanai 29 gadus vecajam pussargam būs nepieciešamas divas līdz četras nedēļas. Traumā de Jongs iedzīvojās svētdien aizvadītajā Pasaules kausa astotdaļfināla mačā pret Meksiku, ko Nīderlande pieveica ar 2:1.


Написать комментарий