Bogdanovs un Ļebedevs tuvu Eiropas čempionāta pusfinālam

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Latvijas spīdvejisti Maksims Bogdanovs un Andžejs Ļebedevs labi aizvadījuši Eiropas spīdveja čempionāta pirmo finālposmu, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Aizvadot vairākus veiksmīgus braucienus, abi iekļuva labāko desmitniekā. Dalībnieku sastāvs šī gada Eiropas čempionātam ir nokomplektēts ļoti spēcīgs. Sākotnēji neviens no latviešiem visiem fināliem nekvalificējās, tomēr Ļebedevs saņēma īpašu organizētāju ielūgumu, savukārt Bogdanovs pirmajā finālā aizstāja traumēto Grigoriju Lagutu.

Starp konkurentiem bija tādi slaveni braucēji kā Tomašs Gollobs, Niki Pedersens, Emils Saifutdinovs, Andreass Junsons un daudzi citi. Neskatoties uz spēcīgo sastāvu, Latvijas braucēji sevi parādīja no labākās puses.

Līdz pēdējai braucienu sērijai abiem bija pa septiņiem punktiem, kas deva vietu labāko sešiniekā, kas garantētu vietu posma pusfinālā. Diemžēl pēdējā braucienu sērijā Bogdanovs atveda tikai vienu punktu, bet Ļebedevs sliktā starta dēļ palika bez punktiem.
Noslēgumā Bogdanovs ar astoņiem punktiem ieņēma astoto vietu, bet Ļebedevs Vācijas posmu noslēdza devītajā pozīcijā ar septiņiem punktiem.

Nākamais etaps paredzēts Toljati pilsētā Krievijā 20. jūlijā.


Написать комментарий