Ministrs pārliecināts, ka SIA „Daugavpils lidosta” projektu var realizēt 5 gados

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Minēto pārliecību pauda satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kurš nesen bija ieradies Daugavpilī darba vizītē.

Pēc viņa domām, galvenais esot noteikt Daugavpils lidostas attīstībai nepieciešamus posmus.

„Mēs nevaram izdarīt uzreiz visu, mums nav nepieciešamā finansējuma un vairāku miljonu eiro, lai viss tiktu izdarīts viena projekta ietvaros. Jānosaka, kas ir visnepieciešamākais – skrejceļa remonts, infrastruktūras aprīkošana, navigācija, apgaismojums, tehniskā aparatūra.

Runājot par navigācijas aprīkojumu, manuprāt, mēs varam piesaistīt VAS „Latvijas gaisa satiksme” un projekta ietvaros uzstādīt navigācijas sistēmu.

Termināla un komercteplu aprīkošanai nepieciešams meklēt privātos partnerus, jo ar mūsu finansējumu nepietiks.

Ja projekts tiktu sadalīts loģiskās daļās, to varētu realizēt turpmāko piecu gadu laikā”, uzskata A.Matīss.

Ministra teikto papildināja pilsētas mērs J.Lāčplēsis, kurš paziņoja sekojošo: „Apspriedām attīstības virzienus, modeļus, finansējuma piesaistes iespējas. Katram jādara savs darbs, jārūpējas par lidostas statusa piešķiršanu, konkrētu posmu attīstību. Patlaban tiek novērtēta objekta ietekme uz vidi, rīt izpētīsim tehnisko dokumentāciju, ņemsim vērā mūsu kaimiņu pieredzi un iesim uz priekšu.

Nav svarīgi, vai SIA „Daugavpils lidosta” būs valsts uzņēmums vai privātuzņēmums, galvenais, lai lidosta būtu un darbotos”, teica Daugavpils mērs.

Atgādināsim, ka kopumā SIA „Daugavpils lidosta” pastāvēšanas laikā Daugavpils pilsētas dome tajā ieguldīja 1 085 217 latus. Turklāt Finanšu komitejas sēdē deputāti atbalstīja lēmumu par SIA „Daugavpils lidosta” pamatkapitāla palielināšanu par 170 000 eiro, kuri, pēc lidostas vadītāja Jāņa Kudiņa vārdiem, nepieciešami kredītu dzēšanai un infrastruktūras uzturēšanai.


Написать комментарий