Latvijas karavīri piedalīsies militārās mācībās Ukrainā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ministru kabinetā (MK) otrdien, 22.jūlijā, apstiprināts Aizsardzības ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts «Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgajām militārajām mācībām ārvalstīs», kas paredz Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību mācībās Rapid Trident 2014 Ukrainā.

ASV armijas Eiropā (USAREUR) organizētās militārās mācības norisināsies no 11. līdz 28.septembrim Ukrainā. Tajās piedalīsies aptuveni 1 000 ārvalstu karavīru informē Aizsardzības ministrija.

Tās ir apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Bulgārijas, Kanādas, Dānijas, Čehijas, Vācijas, Lielbritānijas, Latvijas, Polijas, Spānijas, Grieķijas, Rumānijas, ASV, Turcijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas.

Mācības tiek organizētas, lai paaugstinātu reģionālo stabilitāti un drošību, stiprinātu partneru sadarbības spējas, veicinātu savstarpējo uzticību, vienlaikus pilnveidojot savietojamību starp ASV, Ukrainas un partnervalstu bruņotajiem spēkiem. Mācības pilnveidos NATO un Partnerattiecības mieram dalībvalstu savstarpējo sadarbību un NATO standartu pielietošanu kaujas un miera nodrošināšanas operācijās, paaugstinās daudznacionālā bataljona štāba spēju vadīt plaša spektra operācijas, kā arī attīstīs starptautisku spēju apvienoto spēku veidu mācību plānošanas, koordinācijas, organizācijas un izpildes jomā.

Lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku piedalīšanos kopējās militārajās mācībās ārvalstīs, kuras nav Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības dalībvalstis, pieņem Ministru kabinets.


Написать комментарий