VID: Nodokļu maksātāji kļūst arvien atbildīgāki pret valsti

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Pēdējā laikā nodokļu maksātāju skaits Latvijā pieaug, kas liecina par «iziešanu no pagrīdes» un to, ka cilvēki kļūst atbildīgāki pret valsti, norāda Valsts ieņēmuma dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone.

Pirmajā pusgadā VID iekasēja par 43 miljoniem eiro jeb par 5,5% vairāk nodokļos nekā plānots. Mazāki ieņēmumi bija no uzņēmumu ienākumu nodokļa, savukārt pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumu plāns bija pārpildīts.

Pētersone intervijā Latvijas Radio noliedza, ka nodokļu ieņēmumu plāni būtu pārāk piesardzīgi, norādot, ka kopumā iekšzemes produkts aug lēnāk nekā nodokļu ieņēmumi. Viņa sacīja, ka ar katru gadu uzlabojas nodokļu maksātāju apziņa, nodokļu maksātāji ir atbildīgāki pret sevi, bērniem, valsti.

Turklāt pēdējā laikā reģistrēti vairāki saimnieciskās darbības veicēji, jauni nodokļu maksātāji, kas liecina – viņi iznāk no pagrīdes, samazinot «ēnu ekonomikas» īpatsvaru.

«Ceru, ka cilvēki aizvien vairāk sāk apzināties – lai varētu no valsts pieprasīt pakalpojumus, kas saistīti ar ceļiem, izglītību, veselību, jāmaksā nodokļi. Ja nemaksās nodokļus, nevar runāt par labklājības izaugsmi,» pauda VID vadītāja.


Написать комментарий