NA deputāts: Pugačova varētu palīdzēt sarīkot citu festivālu «Jaunā viļņa» vietā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Krievijas estrādes primadonna Alla Pugačova ir viens no tiem cilvēkiem, ar kuru varētu runāt par Krievijas mākslinieku piesaistīšanu augsta līmeņa festivālam "Jaunā viļņa" vietā, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja nacionālās apvienības VL-TB/LNNK valdes loceklis un Saeimas deputāts Imants Parādnieks.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas kultūras cilvēkiem un radošām personībām būtu pa spēkam Jūrmalā sarīkot festivālu "Jaunā viļņa" vietā, kas atbilstu augstam muzikālam līmenim.

"Dīva Alla Pugačova, kura sākotnēji ir bijusi kā tāds etalons "Jaunajā vilnī", ir vienā no personām, ar kuru var runāt par Krievijas un citu valstu estrādes mākslinieku piesaistīšanu. Manuprāt, Alla Pugačova ir apliecinājusi ne tikai savas muzikālas prasmes, bet arī veselo saprātu attiecībā pret to, kas notiek pasaulē - Krievijā un Ukrainā," sacīja deputāts.

Viņš arī norādīja, ka šogad daudzi Krievijas mākslinieki, kas uzstājās "Jaunajā vilnī", apliecināja savu neitrālo pozīciju Ukrainas jautājumā.

"Es domāju, ka tas pats "Jaunā viļņa" organizators, Krutoja kungs, noteikti arī nav Kremļa politikas atbalstītājs. Viņš varbūt nepauž aktīvi savu nostāju dažādu apsvērumu dēļ, bet internetā pieejamais Jaunā gada svinību video, kurā viņš māca savam bērnam ukraiņu valodu, laikam liecina, ka viņš savu sakņu sajūtu ir saglabājis," uzsvēra Parādnieks.

Atgādinām, ka šonedēļ LNT programmā "900 sekundes" deputāts sacīja, ka starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" nav gluži tas, kas vajadzīgs Jūrmalai.

"Mums vajag citu pasākumu, kur varētu uzstāties mākslinieki, kas neatbalsta Kremļa politiku," sacīja Parādnieks.

Intervijā portālā Mixnews.lv viņš precizēja, ka nav domājis par pasākuma formātu un veidu, tomēr, pēc viņa teiktā, to ir pa spēkam izdarīt Latvijas kultūras cilvēkiem.


Написать комментарий